Návrat pôvodnej zostavy skupiny Sugababes

0
1321

Britská popová skupina Sugababes vznikla v roku 1998. Ich prvý album One touch , ktorý uzrel svetlo sveta dva roky potom, sa stal veľmi slúšným vstupom do sveta šoubiznisu. Dievčatá zažili vzostup, okúsili slávu a popularitu. Od roku 2001 však postupne striedali svoje členky a v súčasnosti už v skupine nie je ani jedna speváčka z pôvodnej zostavy.

Britské trio tvorili od roku 1998 -2001 Siobhán Donaghy, Mutya Buena a Keisha Buchanan. Pôvodne skupinu založili prvé dve menované a neskôr privolala Buena kamarátku Keishu.
Siobhán odišla zo skupiny ako prvá a ako dôvod uviedla zlý vzťah práve s Keishou, ktorá ju vraj šikanovala. Siobhán je veľmi citlivej povahy a trpela klinickými depresiami. Po odchode zo skupiny sa však neprestala venovať hudbe a textovaniu. Vydala dva (málo) úspešné albumy Revolution in Me (2003) a Ghosts (2007).

Na jej miesto nastúpila Heidi Range. V tejto zostave zažila skupina raketový skok na prvé miesta hitparád. Albumy Angels with Dirty Faces 2002 a Three 2005 sa stali veľkými hitmi a popularita skupiny rástla po celej Európe.
V demcebri roku 2005 ohlásila odchod Mutya. Ako dôvod uviedla, že sa chce plne venovať svojej čerstvo narodenej dcérke, čo sa nedá skĺbiť s rozbehnutým kolotočom okolo skupiny, koncertov a promo aktivít.
O dva roky neskôr vydala sólový album Real girl, ktorý možno považovať za úspešný. Mimo iné nahrala i duet s Georgom Michaelom, Amy Winehouse či zoskupením Groove armada. Tento rok plánovala vydať nový album.

Na jej miesto nastúpila Amelle Berrabah. Skupina vydala ďalšia dve hitové albumy Taller in More Ways a Change. Ďalší hudobný počin Catfights and Spotlights bol prepadák a popularita skupiny začala upadať. V roku 2009 však skupinu nedobrovoľne opustila i posledná z pôvodnej trojice a to Keisha. Tá bola o odchod požiadaná a bleskovo ju nahradila speváčka Jade Ewan.
Novodobé tri vydalo album Sweet 7 v roku 2010 a jeho tri singlovky sa dostali do top 10 v UK singles chart. Zdalo sa, že ich sláva je vzkriesená. Medzičasom skupina vydala nový singel Free, ktorý neuspel a trio prešlo k novej nahrávacej spoločnosti, kde podpísali kontrakt na 3 ďalšie albumy.

Pôvodné tri členky, ktoré skupinu založili, sa však tiež plánujú vrátiť na hudobnú scénu. Sú už spolu v nahrávacom štúdiu a pripravujú nový album. Producentmi by mali byť dokonca tí istí ľudia, ako pri ich debutovom albume One touch. Potvrdili to prostredníctvom sociálnej siete twitter minulý týždeň. Hoc Mutya aj Keisha sa snažili súdnou cestou získať spať značku Sugababes, zdá sa, že im to nebude umožnené a preto nie je jasné, pod akým názvom vyjde ich nový album.

Pôvodnej zostave držíme palce a veríme, že ich album si nájde svojich poslucháčov!