Nakrúcanie filmu Červený Kapitán pokračuje na ulici Sasinkova

0
3509

Nakrúcanie v uliciach Bratislavy pokračuje. Film Červený kapitán, ktorý si spravil už samotným nakrúcaním v uliciach Bratislavy zrejme nechcene dobrú reklamu, pokračuje v nakrúcaní v ďalších uliciach hlavného mesta. Len tento víkend na krátku časť dňa využili uzavretý Most SNP, po ktorom sa opäť popreháňali len vozidlá konkrétnej éry – staršie vozidlá značky Škoda v lepšom technickom stave a dnes sa pokračuje s nakrúcaním v lokalite Odborárskeho námestia a ulice Sasinkova. V blízkosti starej budovy miestneho pohostinstva, kde milovníci filmu a miest filmového nakrúcania nájdu opäť nejaký ten skvost staršej, no nezabudnutej techniky. Aspoň my sme mali možnosť vidieť sivú Babetu po vizuálnej stránke vo veľmi dobrom stave, ako novú. Zatiaľ to vyzerá, že doprava je v danom mieste obmedzená len minimálne.

Nakrúcanie Červený Kapitán Sasinkova

V popoludňajších hodinách sa na scéne objavil aj cenný historický kúsok, zachovaný trolejbus s niekoľkými cestujúcimi v jednoduchom dobovom oblečení. V blízkosti pohostinstva sa zas zdržiavalo viacero príslušníkov Verejnej bezpečnosti v typických uniformách, ktoré si naši rodičia veľmi dobre pamätajú.

Autobus historický kus, Bratislava nakrúcanie filmu

Odborárske námestie a Sasinkova na mape

Červený Kapitán od Dominika Dána
Filmovačka na motívy knihu Červený Kapitán slovenského autora Dominika Dána je výbornou správou pre fanúšikov tohto autora. Podľa nich je veľmi dobrou správou, že sa kniha dočká bez veľkého čakania na filmovú podobu. Zároveň filmovačka priamo v uliciach Bratislavy je zážitkom pre mnohých Bratislavčanov, hoci pre niektorých nepríjemným a je zdržaním.

Filmovačka v iných mestách je celkom bežná
V New Yorku je stretnutie filmárov v uliciach celkom bežné. Zhruba každý týždeň sa pri Central parku, v nejakom byte, na uliciach, či pri iných známych miestách nakrúcajú drobné scény, pokladá kabeláž, inštalujú svetlá, zelené steny a podobne. Newyorčania napríklad nebývajú zaskočení, keď na známych uliciach parkujú filmárske kamióny, známe ako veľké biele nákladné nákladiaky s veľkým množstvom káblov a techniky. Zároveň ide často o útočisko pre hviezdy aj najväčšieho formátu, aby si mali kam odskočiť pri zmene kostýmu, a podobne.

Foto: mišo