Najznámejšie filmové piesne a zvučky – šieste TOP 10

0
5242

Už po šiesty krát sa spoločne stretávame pri výbere tých najznámejších melódií a skladieb z filmov, po šiesty krát zaspomíname na 10 filmov s nezabudnuteľnými tónmi a textami piesní. Práve dobrá hudba občas robí dobrý film a v pamäti nám často zostáva len tá veľmi dobrá a len tá veľmi zlá. Dnes sme vybrali práve týchto desať filmov. Filmy s hlbšou myšlienkou, známa melódia z animovanej rozprávky a nechýba ani zvrátený a šialený žáner komédie, či hneď ako v prvom prípade trochu psycho film z pred 40 rokov.

Mechanický pomaranč
Film Stanleyho Kubricka, ktorý sa nedá pozerať len tak popri inej činnosti, pre jeho zložitý príbeh a občas absurdné prvky, patrí medzi klasiku. Pre filmových gurmánov a najmä tých, ktorí poznajú tento zvláštny filmový počin, by sme mohli hovoriť o dvoch hlavných skladbách. Prvou je Singing in the Rain s kopancami do brucha, a tou drhou je elektronická a jednoduchá psychoskladba s ukážkou nižšie.

Muž na mesiaci a Andy Kaufman
Miloš Forman nakrútil film o americkom komikovi s originálnym štýlom humoru, ktorému aj jeho smrť veril len málokto, keďže si dokázal vystreliť z kohokoľvek. V životopisnom filme ho stvárnil Jim Carrey a nezameniteľný soundtrack zložili dnes už nefungujúci R.E.M. Výnimočný komik a človek a jeho príbeh úspešnej časti života a smrti ožil znova aj vďaka filmu a tu je jeho ukážka.

Tarzan a Phil Collins 2x
Jeden z najviac výnimočných novodobých príbehov od Disneyho bolo animované stvárnenie Tarzana, ku ktorému spravil svoj soundtrack Phil Collins. Vznikla skladba You’ll be in my heart, ktorej sa darilo aj v našich rádiách a hitparádach. Konkuruje jej ďalšia podobne úspešne a pre mnohých ešte viac nezabudnuteľná Stranger like me.


Forrest Gump vo Vietname
Najlepší film na svete – zhodnú sa mnohí kritici, znalci, fanúšikovia a môže si za to práve dej a doba, do ktorej bl zasadený. Každý jedne mílnik modernej histórie USA v živote jedného muža, ktorý si celý svoj úspech a výnimočnosť neuvedomoval. Áno, už sme hovorili o tomto filme, no medzi ďalšie skladby, ktoré poznáme a poznáte, by sme ešte nejaké pridali. Je tu jedna, ktorá sa vo filme nedala prehliadnuť a spájame si ju s vojnou vo Vietname. Nech sa páči. Ako druhé video je tu scénka o tom, ako prší, prší, prší a potom z ničoho nič sa objaví slnko. Aj v tejto ukážke znie niekoľko známych skladieb.


Monty Python a Brianov život
Zvláštna britská komediálna skupina, ktorých musíte nenávidieť, alebo milovať, často urazila bežnú spoločnosť, alebo kresťanov rôznymi prvkami svojho humoru vo filmoch a scénkach. V komédií Brianov život, odohrávajúcej sa po celý čas niekde tesne vedľa Ježiša od jeho narodenia a smrti bola konečná scénka ukrižovania spríjemnená jednou známou pískacou pesničkou, ktorú si spievali aj v mnohých iných filmoch, scénkach, a aj reklamách. Známa je pod názvom: Always Look On The Bright Side Of Life

Heigh-Ho alebo ak chcete Hej Hou
Snehulienku pozná každý. A každé dieťa pozná aj známu pesničku, ktorú spievali trpaslíci a objavila sa aj v českej reklame na džúsy pred niekoľkými rokmi. Veď kto by ju nepoznal? Jeden z najznámejších príbehov z dielne Walta Disneyho je obľúbený aj po rokoch u všetkých generácií.

Beatle Juice a skladba, ktorú sa páčila aj v TV JOJ
Michael Keaton, Gena Davis, a pár ďalších mien sa stretlo vo filme Beatle Juice, miestami nechutnej a absurdnej, no stále zábavnej komédie. Pupkatý song, čo vlastne ani neviem prečo tak nazývam úvodnú skladbu, bol pre film charakteristický a dokonca aj inšpiroval TV JOJ, aby si ho „požičala“ do úvodnej zvučky relácie Inkognito. Nikde ste sa to síce nedozvedeli, no každý, čo film pozná a hudbu si veľmi dobre pamätá pre jej dá sa povedať výraznú originalitu, tú prehnanú podobnosť počul. Spomínate si na originál?

Tina Turner a Golden Eye
Zlaté oko je známy diel Jamesa Bonda z roku 1995 v podaní Pierca Brosnana. Úvodná skladba bola svojho času veľkým hitom, ktorý hrávajú dodnes. Mimo fanúšikov Tiny Turner je práve toto jej najznámejšia skladba, a to aj napriek tomu, že tvorí a spieva už niekoľko desaťročí.

Godfather a jeho nezabudnuteľná skladba
Krstný otec, slávna trilógia podľa knihy Maria Puza, ktorá získala aj svoju počítačovo hernú podobu, mala úvodnú skladbu ako najznámejšiu mafiánsku skladbu. Od nej sa práve odvíjali všetky ostatné pokusy o navodenie mafiánskej tématiky v iných filmoch, komédiách a paródiách.

Mrázik a Ivanova pískajúca skladba
Samoľúba skladba z nezabudnuteľnej ruskej rozprávky Mrázik je naozaj najznámejšou z celej rozprávky. Každá krajina si ju preložila do svojej verzie, tá česká je podobná na slovenskú a predsa sú obe originálne. Tu je tá slovenská.