Najkurióznejšie dovolenkové reklamácie!

0
2896

Mladí turisti cestovanie 123legalDovolenková sezóna sa bohužiaľ nezadržateľne končí. Pre cestovné kancelárie to, okrem poľavenia návalu turistov, na druhej strane znamená i prírastok reklamácii zo strany nespokojných klientov. S tým, že občas ide o situácie naozaj netradičné, jednoznačne súhlasia viaceré z nich.

(Ne)skutočné príhody
V noci zazvonil delegátke telefón a v ňom sa ozval rozzúrený dovolenkár. Sťažoval sa na neúctivé správanie recepčného. Ten mu vraj po tom, ako ho poprosil o lekársku pomoc kvôli žalúdočnej nevoľnosti, ponúkol služby patológa. „Takto si zo mňa strieľať. Okamžite podávam sťažnosť na móresy neslušného personálu!“. Dotyčný pánko sa ukľudnil až po tom, ako mu prekvapená delegátka zvestovala, že patologos znamená v preklade z gréčtiny všeobecný lekár.

Klienti jednej nemenovanej cestovnej kancelárie boli pobúrení skutočnosťou, že tri dni nesmeli používať toaletu inak špičkovo vybaveného hotela. Delegátka prišla osobne skontrolovať situáciu a naozaj našla záchod prelepený papierovou páskou s nápisom „Sanitized“. Daný nápis však nesignalizoval nefunkčnosť, ale informáciu, že WC zariadenie bolo pred príchodom hostí vydezinfikované. Tento problém sa našťastie zaobišiel bez následnej dohry.

Skupinka turistov dorazila na miesto pobytu až o tretej hodine rannej. Všetci boli ihneď ubytovaní do svojich izieb. Ani nie o päť minút neskôr zazvonil na recepcii telefón, kde nasrdený VIP klient vyrukoval na miestny personál s otázkou, prečo nemá apartmán s výhľadom na more presne tak, ako požadoval. Recepčný preveril situáciu, no vopred zaplatená požiadavka bola podľa jeho záznamov splnená. A skutočne. Ráno, keď sa muž vyspal, bez mihnutia oka a kúska hanby v sebe sucho skonštatoval, že v tme si to more jednoducho nevšimol.

Ďalšie z kurióznych reklamácií
Z Turecka: Namosúrený klient sa sťažoval, že v hoteli všetci rozprávajú len po turecky a po anglicky. A on im nič nerozumie.

Z Chorvátska: Do cestovnej kancelárie putoval reklamačný protokol, v ktorom staršia pani nenašla pekného slova na vodiča autobusu, ktorý odmietol zastaviť a zabiť osu, ktorá okolo nej lietala.

Z Bulharska: V liste doslova stálo: „Sme pobúrení, koľko cudzincov sa denne promenáduje po pláži. Najmä Bulharov!“

Z Grécka: Tu sa preplatenia blôčikov z reštaurácií dožadovala rodinka nemeckých turistov, ktorým nechutila grécka strava. Zrušili preto polpenziu a celý pobyt sa stravovali vo fast foodoch.

Zo Španielska: „Dovolenka sa vydarila, akurát sme boli sklamaní diskrimináciou našej národnosti! Hotelové izby sme museli opustiť do 12,00, pretože na nástenke vo vstupnej hale stálo: Check out 12,00!“. Dovolenkujúci si pomýlili slovo Check a Czech.

Z Talianska: Pracovníčka cestovnej kancelárie nevedela, či sa má smiať alebo plakať po prečítaní tohto pobúreného listu: „Piesok na pláži je priveľmi hrubý a oškiera nohy. Niekto by mal poradiť starostovi, aby nechal tento piesok odviesť a miesto neho doviesť typ jemnejší. Inak sem prestanú turisti cestovať.“

Bizarné reklamácie, ktoré však poisťovňa uznala
Turista, očividne skalný fanúšik pešej turistiky, sa rozhodol nevyužiť dojednaný odvoz a do tri kilometre vzdialeného hotela sa vydal pešo. Zbrúsil si však kolieska na svojom novom kufri, ktorý mimochodom kúpil v supermarkete za akciovú cenu 8 Eur. Požadoval náhradu škody a aj ju dostal.
Istý Angličan sa zas domáhal zaplatenia bolestného, pretože pri sledovaní skupiny dievčat v bikinách, si zlomil nos. Poisťovňa mu ku podivu vyhovela.
Dobre obišla i nevesta, ktorá sa na svojej svadbe nevyhla menšiemu faux pas. Pri grile jej zhoreli svadobné šaty.

Najkurióznejšie z kurióznych

Cestujúcemu na ceste do Kalábrie zhnila pripravená desiata. Domáhal sa preplatenia škody. Samozrejme zbytočne.
Smolu mal tiež chlapík, ktorý si zaplatil vstupné do Údolia motýľov na ostrove Rhodos. Práve v ten deň sa chcelo všetkým motýľom spať. Nevidel ani jedného, čo i patrične reklamoval.
Sklamaná bola i rodinka z Walesu, ktorej na stan dopadol výsadkár. Škodu im poisťovňa odmietla uhradiť.
Na značkové slnečné okuliare za 5 Eur, ktoré sa deň po „výhodnej“ kúpe rozpadli, sa sťažovala podarená rodinka z Veľkej Británie a žiadala preplatenie vynaložených nákladov.
Perly, pri ktorých je ďalší komentár zbytočný
„Bolo to hrozné. Naša pláž bola samý piesok.“
„Neboli sme upozornení na to, že v mori budú ryby. Naše deti to vyľakalo!“
„Nik nám nepovedal, že na výlet do aquaparku budeme potrebovať plavky a uteráky!“
„Náš jednoizbový apartmán bol o dosť menší ako trojizbový apartmán našich známych!“
„Miesto oddelenej postele, ktorú môj snúbenec žiadal, sme dostali veľkú manželskú posteľ. Ste zodpovední za to, že som otehotnela.“