Na nakrúcanie komédie Babovřesky prišli aj českí hokejisti

0
5162

Na nedávnej akcii Zlatá hokejka 2012 sa rozprával hokejista Tomáš Plekanec, manžel Lucie Vondráčkovej, jednej z herečiek v pripravovanom Troškovom filme Babovřesky, s producentkou filmu Michaelou Flenerovou o nakrúcaní. Ich rozprávanie na toľko zaujalo ďalších hokejistov Jakuba Kovářa z Českých Budějovíc, Jakuba Voráčka z NHL mužstva Philadelphia Flyers a Ondřeja Pavelca z tiež NHL mužstva Winnipeg Jets na toľko, že sa rozhodli osobne na nakrúcanie pozrieť do obce Záboří. Minulý štvrtok sa objavili na pľaci, stretli sa priamo aj s režisérom Zdeňkom Troškom a dokonca sa postavili aj pred kamery. Režisér totiž dostal myšlienku, že si ich trochu otestuje, ako by im to šlo pred kamerou. Scénku, ktorú im režisér narýchlo pripravil zahrali na druhýkrát bez chyby k veľkej spokojnosti hlavy nakrúcania.

         Autor fotografie © Vojtech Resler, všetky práva vyhradené

Je celkom možné, že táto scénka bude zakomponovaná do celého príbehu filmu a bude malým oživením deja známymi postavami českého športu, alebo šlo len o krátku zábavku na rozptýlenie štábu, ktorý pomaly už finišuje s nakrúcaním.

Film Babovřesky bude po dlhej dobe opäť komédiou z dedinského prostredia, ktoré koniec koncov ponúka nevyčerpateľný zdroj zábavných situácií, postáv, problémov ako aj ich riešení. Podobne, ako tomu bolo pri slávnej trilógii Slunce, Seno… aj Babovřesky vznikajú pod režisérskou taktovkou známeho českého režiséra komédií a rozprávok Zdeňka Trošku. Vo filme Babovřesky, ktorého hlavnými postavami budú dedinské klebetnice, sa nám predstaví zopár známych hercov, ako napríklad Lucie Vondráčková Plekancová, Lucie Bílá, ale uvidíme tu aj Janu Synkovú, ktorú istotne každý pozná pod menom magistra Kudláková, promovaný psycholog. Viac o filme na adrese www.Babovřesky.com. Film uvádza agentúra Nogup.cz/Nogup.sk.