Na Červenom Kameni bude 1. a 2. augusta aj Hrbáč Lagardère

0
1642

Hrbáč Červený KameňV poslednom čase majú návštevníci hradu Červený Kameň mimo bežný program možnosť vidieť aj viacero zaujímavých vystúpení, ktoré v rámci prehliadok obohacujú vôbec celé toto miesto. Už 1. a 2. augusta sa budú môcť vo vybraných hodinách návštevníci stretnúť s príbehom zo slávneho románu Paula Févala – Hrbáč Lagardére. Obsah predstavenia približuje nasledovný článok.

Bohémsky život francúzskej šľachty v období vládnutia francúzskeho Kráľa Slnko – Ľudovíta XIV. – návštevníkom opäť priblíži divadelná adaptácia románu Hrbáč počas hraných nočných prehliadok v dňoch 1. a 2. augusta 2014 na hrade Červený Kameň. Príbeh o hrbáčovi návštevníkov zavedie do Paríža v 17. storočí. Hlavná postava príbehu, rytier Lagardère sa v Paríži náhodne stane svedkom zákerného prepadnutia vojvodu Filipa de Nevers o ktorého život a majetok usiluje kráľov obľúbenec gróf de Gonzague, čo sa mu nakoniec aj podarí.
Umierajúcemu Filipovi Lagardère prisahá, že sa postará o jeho dcéru Auroru a pomstí sa za jeho smrť. Lagardère spolu s Aurorou a sluhom Passepoilom odchádzajú do španielskeho Toleda aby sa o šestnásť rokov neskôr opäť vrátil do Paríža a pokúsil sa pomstiť smrť svojho blízkeho priateľa.
O ďalšom osude Lagardèrea prestrojeného za hrbáča a Aurory sa viac návštevník dozvie počas hraných nočných prehliadok so začiatkom o 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 a 23.00 hodine.
Hrdinov románu Paula Févala stvárnia členovia šermiarsko-divadelnej spoločnosti Exulis
z Brna.

Vstupné:
● do 3 rokov: zdarma
● od 3 do 18 rokov: 4,00 €
● viac ako 18 rokov: 8,00 €
● zľava 20 % – klienti PB: 6,40 €
● rodinné vstupné: 22,00 €

Oficiálne stránky hradu: www.hradcervenykamen.sk