Mike Massé hráva v podniku Pie Pizzeria a prespieva takmer hocičo

0
1910

Na youtube je mnoho hudobníkov, avšak občas natrafíte na takých, ktorí vás prekvapia čistým spracovaním, kvalitnou hudbou a príjemným vystupovaním. V mojom prípade ma zaujal Mike Masse, ktorý hráva v podniku Pie Pizzeria. Ide o pekný príklad toho, ako môže niekoho talent pomôcť aj k popularite podniku. Povedzme, že zavítam do Salt Lake city a budem vedieť, že tento podnik tam existuje a je tam dobrá hudba. Niečo viac o Mikovi, ako aj jeho hudbe som pripravil v nasledujúcom rozhovore s ním.

Ahoj Mike, kde vlastne leží to miesto, kde hráš všetky tie skladby?
Hovorí sa mu Pie Pizzeria, alebo skrátka „The Pie“. Je v Salt Lake City blízko Utah University, takže je to v podstate školský podnik.

Ako dlho tam vlastne hráš a prečo?
Vyskúšal som to v januári v roku 1993 so svojím priateľom Sterlingom Cottamom. Od tej doby som tam hral asi každý mesiac. Za týmto miestom sa mi aj cnelo pri dlhšej odmlke, ale z väčšej časti som sa držal pravidelnosti. V strede deväťdesiatych rokov som bol na škole v kapele s Jeffom a s ním hrávam aj po tom, čo sa nám pôvodná kapela rozpadla. On so mnou pravidelne hráva v tomto podniku už asi 8 rokov.

Kansas cover: Dust in the Wind

Ako si začínal? Pretože si myslím, že je to dobrý nápad, je tvoja šou obmedzená len na vystúpenia v pizzerii, alebo sú aj nahrávky niekde vo svete na CD a podobne?
Pred niekoľkými tromi som niektoré z live skladieb z podniku Pie dal nahral na CD „Live at the Pie“. Vlasten som pridal niektoré sprievodné vokály a klávesy na niektoré z predstavení, aby boli trochu vyplnené, pretože som chcel trochu vyšperkovať pôvodné moje skladby. Je to teda live CD, kde hrám stále ja. Pred niekoľkými rokmi som začal vystúpenia zaznamenávať aj na videu a niektoré z tých lepších momentov som dal aj na Youtube. Na videa z Youtube nie sú pridané žiadne ďalšie vokály, či nejaké ďalšie dorábky. To čo počujete je naozaj to, čo v danú noc v podniku odznelo.

Vtipne podaný cover pre Hotel California…. či niečo iné?

Používaš celkom slušnú aparatúru. Máš aj nejaké zaujímavé kúsky a je všetko tvoje?
Iste, všetko čo pri nahrávkach používam mám vlastné. Jeff má basu a mikrofón. Používam Martin DC-16RGTE Aura 6 strunovú a Guild F-512 12 strunovú pri nahrávkach. Mikrofón na vokály je Neumann KMS105 a mixážny pult je Yamaha 01X. Yamaha viac nevyrábala mixážne pulty, ale toto je slušný kúsok. Dovolí mi nahrať viacero stôp do notebooku cez FireWire. Takto som schopný miešať jednotlivé zvukové stopy a získať najlepšie audio mixy, ako sú možné, čo môžem zosynchronizovať s videom. Nechcem používať zvuk z kamery, okrem tých zvukov ruchu podniku a potlesku, čo je počuť na konci klipu.

The Who: Behind Blue Eyes

Čo ľudia, noví návštevníci pizzérie, čo ťa nepoznajú? Čo tí hovoria o tvojej hudbe?
Ľudia, ktorí prichádzajú do Pie niečo si zajesť sa zdá, že majú radi našu hudbu. Väčšina ľudí, čo sem zavíta sa najesť ani nepočíta s tým, že tam bude živá hudba. Občas dávajú aj svoje priania, neraz aj nejaké tie drobáky, ale nie vždy je medzi piesňami záujem tlieskať, povedal by som.

U2 cover: One

Stretol si tam už niekoho známeho? Alebo niekoho, čo skrátka prišiel len za tvojou hudbou?
Ani nie, no prišlo už niekoľko miestnych reportérov, ale bol tam raz aj starosta Salt Lake City. Žiade ďalšie celebrity, teda aspoň čo ja viem.

Máš vlastnú kapelu, alebo máš len niekoľko priateľov pre príležitostnú „spoluprácu“?
Jeff je naozaj moja „skupina“. Ostatní ľudia v mojich klipoch na serveri YouTube sú priatelia, s ktorými som v minulosti hral, alebo som si ich pozval, aby prišli do Pie

Si naozaj talent na rôzne hudobné žánre, takže hudba je možno tvoj najväčší koníček, alebo nie? A aké ďalšie koníčky vôbec máš?
Som na plný úväzok právnik, verejný obhajca. Som tiež manžel a otec dvoch malých chlapcov, takže nemám moc času na nič iné. Robím hudbu, keď to časovo vychádza a občas sa zahrám počítačové hry na počítači, keď chcem robiť niečo neproduktívne.

Ďakujeme Mike za tvoj čas a prajeme veľa úspechov v tvorbe aj osobnom živote.
Mikeho stránky na adrese: www.mikemasse.com
Kanál na Youtube: www.youtube.com/user/mikemassedotcom