Medzinárodný festival duchov a strašidiel: Démonický Vládca času pomaly ožíva

0
2313

Jubilejný 25. ročník podujatia Medzinárodný festival duchov a strašidiel sa uskutoční už tradične na prelome apríla a mája. Pod aktuálny festivalový príbeh s názvom Vládca času sa tento rok podpisuje pre bojnické publikum doposiaľ neznámy režisér Michal Récky. Tento činorodý absolvent Akadémie umení v Banskej Bystrici predstaví návštevníkom Bojnického zámku svoj pohľad na démonov číhajúcich v ľudskej duši a mysli.

Jedinečný rukopis a osobitý prístup autora je cítiť takmer z každej stránky čerstvo napísaného scenára, ktorý prináša fascinujúci príbeh, jedinečnú atmosféru, priamočiaru úprimnosť aj pôsobivú hru so slovami. Tvrdý príbeh s hlbokým poslaním podáva režisér divákovi s dávkou krutosti, porciou jemnosti a štipkou trpkého humoru. Prináša podnet na zamyslenie a núti človeka nazrieť do svojho vnútra. Burcuje, podnecuje a vyzýva na sebareflexiu. Pritom ale nezabúda na momenty, pre ktoré divák na festival prichádza. Navodzuje pocit bezhraničnej neistoty, strachu i zdesenia. Príbeh režisér miestami odľahčuje vtipom. Nie však prvoplánovým teátrom, návštevníkov chce zabaviť v inotajoch s dávkou sarkazmu a irónie.

Démonický príbeh postupne ožíva prostredníctvom desiatok účinkujúcich, ktorí sa krok za krokom oboznamujú so scenárom, postavami a ich osudmi. Priebežne tak vzniká predstavenie, ktoré môže hrdo reprezentovať Medzinárodný festival duchov a strašidiel  počas významného výročia.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Bojnického zámku v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2018, 4. 5. – 5. 5. 2018, 7. 5. – 8. 5. 2018 a 11. 5. – 13. 5. 2018.

 

Čítajte tiež:

Do kín prichádza SLOVENSKÝ TANEČNÝ FILM BACKSTAGE!

Letuška prezradila prečo by ste si v lietadle nikdy nemali dať kávu a ine znepokojujúce informácie