Marilyn Manson pripravuje sebevražedný death metal

0
1420

Americký rocker Brian Warner, vystupujúci pod umeleckým menom Marilyn Manson, sa po neúspechu posledného štúdiového albumu The High End of Low (2009) stiahol do úzadia. Jeho skupina, ktorá prijala jeho umelecký pseudonym, prišla o zmluvu s nahrávacou spoločnosťou Interscope records a čelila viacerým rozporom a žalobám. Na konci roka 2010 sa objavili prvé správy o tom, že sa skupina zase dala dohromady a pracuje na novom materiáli. Rovnako získala aj novú zmluvu s nahrávacou spoločnosťou Cooking Vinyl, pod ktorou nový album vyjde. Podľa slov samotného frontmana skupiny, bude nový album niesť názov Born Villain (rodený zloduch) a zvuk nového albumu označil za sebevražedný death metal. Hudobne by mal nadväzovať na ich doposiaľ najlepší album (podľa mňa) Mechanical animals (1998).
Na albume by sa malo objaviť 13. nových skladieb a svetlo sveta uzrie začiatkom budúceho roka. K podpore albumu skupina pripravuje aj svoje 9. turné s názvom Thriteenth tour. Môžeme očakávať, že sa Manson objaví aj u nás či u blízkych susedov, ako to bolo aj v minulosti.

Zaujímavosťou na prípravách nového albumu je to, že si Manson k práci prizval svojho kamaráta , hollywoodskeho herca Shiu LeBeoufa , ktorý režíroval promo video k albumu. To malo premiéru na uvádzacom večierku minulý týždeň. Tam sa objavil Manson so sporo odetou priateľkou v maske barbie, ktorá mala v rozrkoku nalepenú chlpačinku neznámeho pôvodu. Spomínané promo video Born Villlian – No reason vám prinášame, ale upozorňujeme, že nie je pre slabé povahy ako väčšina jeho klipov.

Marilyn Manson nie je síce majoritnou populáciou kladne prijímaný, rozhodne viac ľudí odpudí ako priláka, no každopádne je veľmi kreatívny. Z jeho klipov a textov cítiť, že nad svetom a bytím premýšľa a nebojí sa zájsť za hranice strachu, utrpenia, bolesti, či pohrať sa s témami ako náboženstvo, sex a politika. Narozdiel od mnohých popových princov a princezien, jeho tvorba núti človeka zamyslieť sa a to je to, čo má umenie v človeku vyvolať – má byť šokujúce, nadčasové, a vyvolávať otázky.