Knižná novinka: Úplne nová Mamutia kniha techniky

0
1744

V tejto výnimočnej knihe sa zoznámite so základnými princípmi, na ktorých fungujú rôzne vynálezy, a zistíte, ako objavy z minulosti pomáhajú budovať lepšiu budúcnosť. Nájdete v nej aj najnovšie technológie ako dotykové displeje či 3D tlačiarne. Každý vynález je úžasne vysvetlený milým, i keď trochu nechápavým mamutom.
Celosvetový bestseller Mamutia kniha techniky sa dočkal úplne nového vydania a rozšírenia o najnovšie výdobytky vedy a techniky, aby čitatelia pochopili, ako funguje všetko od veterných mlynov až po WiFi.

Od pák k laserom, od pluhu k webovým stránkam. Ilustrovaný sprievodca svetom strojov. 400 strán, ktorými si budete neustále listovať.
Prehľadne rozdelená na 5 častí:

Mechanický pohyb – kolesá, pružiny, trenie, kladky, či páky.
Skrotenie živlov – plávanie, lietanie, tlaková sila, využitie tepla aj jadrová energia.
Na vlnách – fotografia, tlač, zvuk a hudba, aj telekomunikácie.
Elektrina a automatizácia – elektrina, magnetizmus, senzory a detektory.
Digitálny svet – skladovanie, spracovanie, posielanie a používanie bitov.

A k tomu bonusová kapitola Vynálezy strojov, kde však nájdete aj také kúsky ako zips, zámka, otvárač na konzervy, kombajn, výťah a eskalátor.

Mamutia kniha techniky bola už po prvom svojom vydaní v roku 1988 svetovým bestsellerom. Zrozumiteľne opísané, prehľadne nakreslené princípy fungovania rôznych strojov. Diagramy, vtipné texty a obrázky. Kniha určená nielen zvedavým školákom od 8 rokov, ale aj dospelým, ktorým vŕta v hlave – ako toto vlastne funguje?

Môžete si pozrieť aj VIDEO prednášku autora knihy Davida Macaulaya v Google, v ktorej hovorí aj o novom vydaní a tiež o príprave celej knihy:

 

Úplne nová Mamutia kniha techniky: https://www.bux.sk/knihy/396300-uplne-nova-mamutia-kniha-techniky.html

Čítajte tiež:

Máte chuť na čokoládu – vyskúšajte tieto recepty

Drunkorexia – mladé ženy nejedia, aby mohli piť