Hudobnoumelecký Festival Familiar 2014 vo Vrábloch už 28. júna

0
1564

Festival familiarUž 28. júna budú môcť návštevníci navštíviť originálny festival, ktorý sa nazýva rodinným pre svoju príjemnú a obsahovo bohatú atmosféru. Festival Familiar 2014, ktorý sa koná na biofarme Mašekov mlyn v Hornom Ohaji, mestskej časti Vrábľov, je jednodňovým multikultúrnym podujatím, ktoré prinesie hudbu, umenie aj zábavu z blízkeho okolia, aj vzdialenejších miest.

Hudba na festivale
Bez vyhradeného hudobného žánru sa predstaví niekoľko miestnych hudobných zoskupení. Najskôr Frekkies hrajúca covery známych rockových skladieb, po nich taktiež rocková Wild people a objaví sa aj zvolenská bluesová kapela ZVA 12-28 Band a jazová zostava Free Fallin. Hudobný výber oživia Walter Schnitzelsson z Bratislavy, mimochodom víťazi Radio_Head awards v kategórií Nováčik roka a Billy Barman. Skupina s Jurajom Podmanickým a Jožkom Vrábelom už vyzbierali s ocenenia Radio_Head awards: Nováčik roka a Najlepšia hudobná kapela roka 2009, Singel roka a Album roka 2010, Singel roka 2010 patrí kapela Billy Barman k jednej z najžiadanejších hudobných kapiel súčasnosti. Na záver sa predstaví kapela Modré hory, ktorá je projektom dvojice Lyrik a Bene, a na záver si návštevníci budú môcť vypočuť The Cellmates. Inšpirovaní americkou hudbou 50. tych rokov prinesú až do polnoci rock ´n´roll a rockabilly.

Sprievodné akcie
Festival Familiar 2014 láka aj na niekoľko sprievodných akcií ako výtvarný workshop, výstava fotografií, nadšenci pre pohyb si môžu vyskúšať vodný futbal a pri celodennom pikniku si môžete vypočuť bubnovačku na rôznych druhoch perkusií. Keďže sa celé podujatie koná pri mlyne, samozrejmosťou sú sprístupnené priestory zaujímavej stavby Mašekovho mlyna, ktorý patrí v Hornom Ohaji a okolí medzi najznámejšie miesta.

Organizačné informácie:
Podujatie sa uskutoční za každého počasia, avšak pri nepriaznivom počasí bude presunutý do kultúrneho domu Horný Ohaj. Vstupenky v predpredaji získate za 9,99 €, alebo na mieste za 13 €. Lístky je možné zakúpiť v čajovni u Rebeky, alebo v hoteli Prédium na Moravskej ulici vo Vrábloch.  Brány festival otvára 28. júna o 13:00 hodine. Organizátorom a hostiteľom podujatia je Občianske združenie Vráble v Európe. Festival je vhodný pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi.

Oficiálne informácie si môžete pozrieť na stránkach: http://vrableveurope.eu
Facebook stránky organizátora: https://www.facebook.com/VrableVEurope
Facebook stránky podujatia: https://www.facebook.com/FestivalFamiliar?fref=ts
Udalosť na Facebooku, Familiar Festival: https://www.facebook.com/events/472005526264295/?fref=ts

poloha Mašekovho mlynu, Vráble Horný Ohaj a stále na sever: