Britovi v Dubaji hrozí 15 rokov basy za vraj dotknutie zadku

0
1309

Dubaj je na zákony prísny. Ako britský denník Sun uviedol, presvedčil sa o tom 43 ročný Brit Steven Sherriff, ktorý sa dotkol zadku 23 ročnej ženy (niektoré zdroje uviedli štipnutie, iné zas dotyk), na čo zaprotestoval jej priateľ a strhal sa menšia bitka. Opitý Steven aj priateľ dotknutej ženy boli po privolaní polície odvezený na výsluch, pričom na seba nakoniec nikto žiadnu sťažnosť nepodal. Stalo sa to vo februári. Zrejme až teraz však miestnej polícií došlo, prečo sa bitka strhla a hlavne si až teraz uvedomili, že niečo také sa dá preklasifikovať aj na niečo iné.

Vraj sexuálne obťažovanie
Steven, pôvodom z Belfastu, ktorý niekoľko rokov žije v Dubaji, tvrdí, že jeho právnik hovorí o treste v rozmedzí 3 až 15 rokov. Pritom stále popiera, že by žene čokoľvek spravil, či už bol opitý, alebo nie.

Ide o moslimskú krajinu a tak si nemôže hocikto dovoliť hocičo. Aj náznaky, alebo pokusy sú brané ako vykonaný čin. Tvrdo vyznávajúce islam, riadiace sa určitými pravidlami, ktoré platia aj pre turistov, sú všetky arabské krajiny. Niektoré sú uvoľnenejšie, iné zas prísnejšie. Na druhej strane, ak šlo o pipku podobnú na niektoré také, ktoré na dovolenky vyrážajú aj u nás s nabúchaným frajerom, a prelet muchy okolo pre ňu mohol znamenať dotyk muža stojaceho hneď vedľa, na čo si bude dožadovať zákrok svalov jej polovičky. Žiaľ, na koho strane je pravda sa nedozvieme. Pre tvrdosť miestnych zákonov a pre fakt, že ide o cudzinca, to nemusí pre Stevena vôbec vyzerať ružovo.