Britney Spears novou porotkyňou americkej verzie X Factor za hviezdny honorár

0
1251

Nová mánia posledných rokov je vyhľadávanie speváckych, tanečných a iných talentov, ktoré sa stanú novými hviezdami šoubiznisu. Televízie sa predháňajú všemožnými súťažami, kde si diváci vyberajú svoje nové idoly. V odborných porotách zase sedia známe tváre, ktoré sa snažia (aspoň naoko) celý proces usmerňovať a mali by mu dodávať úroveň a vážnosť.

Pravdou však je, že väčšina týchto súťaží sú len zlaté prasiatka, ktoré televíziám prinášajú enormné zisky z reklám a sledovanosti. V porotách sedia často skrachovanci, ktorí sa pýšia úspechmi dávno minulými a v dnešnej dobre nemajú do čoho pichnúť. Pre tieto béčkové celebrity je takáto práca skvelou zárobkovou činnosťou a tiež reklamou.
Výhercovia a finalisti sú po súťaži vtrhnutí do reality, kde často bojujú o neexistujúce miesta v lokálnych šoubizových vlnách. A pár mesiacov na to už prichádza ďalšia konkurencia z posledného ročníka.

Nová rada americkej verzie X Faktoru, ktorá sa pripravuje, má ťažkú úlohu. Musí zabojovať o diváka a to v konkurencii Americkej Superstar a Hlasu. Preto sa producenti zhodli, že porotu obmenia a pritiahnu veľké súčasné hviezdy. Prvou z nich je Britney Spears. Popová hviezda sa súťaži upísala zatiaľ len na rok a to za rozprávkový honorár 15 mil USD. Jej kariéra už dlho nie je to, čo bývala a tak i takáto prácička príde vhod. Môže na nej len získať.

Prečo si producenti a Simon Cowell zvolili ako porotkyňu do speváckej súťaže práve Britney, ktorá spievať nevie – respektíve sme ju live spievať nepočuli už dlhé roky je otázne. Pravdepodobne vsadili na jej mediálny obraz a schopnosť prilákať milióny divákov k televíznym obrazovkám.

Jej novou kolegyňou by mala byť Demi Lovato.