Bratislavské zberateľské dni predstavia exkluzívne kúsky vrátane nulovej bankovky

0
2090

Po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa do Incheby v dňoch 18. a 19. júna vracajú Bratislavské zberateľské dni, ktoré aj v tomto roku ponúknu množstvo zaujímavých a vzácnych exponátov.

V ponuke objavíte napríklad známky, mince, bankovky, pohľadnice, minerály a polodrahokamy a množstvo ďalších zaujímavostí a artefaktov, ktoré – ak je zberateľstvo vaším koníčkom, alebo sa mu venujete profesionálne – rozhodne oceníte.

Veľkým lákadlom bude exkluzívny predaj tzv. nulovej eurosouvenir bankovky.

V Inchebe budú k dispozícii až dva motívy, ktoré sú vyrobené špeciálne pri príležitosti Bratislavských zberateľských dní. Konkrétne pôjde o bankovky s vyobrazením Michalskej brány a historickej budovy SND v Bratislave. Pozor, k dispozícii je obmedzený počet len 5 000 kusov, z čoho 4 000 kusov je bežné vydanie a v prípade zvyšných 1 000 kusov ide o vydanie s prítlačou Anniversary 2020, o ktoré je medzi zberateľmi enormný záujem.

To však nie je všetko. Ak zavítate na Bratislavské zberateľské dni, nájdete tu aj tzv. lotériový automat, v ktorom bude mix vydaní bankoviek realizovaných pre Slovensko, Česko a Poľsko. Za cenu 3 eurá si budete môcť zakúpiť náhodný motív, medzi ktorými však budú aj veľmi žiadané a hodnotné motívy ako napríklad vydanie Karel Gott, Múzeum SNP1, Baťovany, niektoré vyhľadávané vydania Anniversary a mnohé ďalšie, ktorých hodnota je oveľa vyššia ako 3 eurá.

Zajímajú vás skôr mince? Bratislavské zberateľské dni prinesú skutočné „lahôdky“. Jednou z nich bude keltská minca typu Biatec razená v prvom storočí pred naším letopočtom na území dnešnej Bratislavy.

Zberateľov poštových známok potešia okrem iného aktuálne vydania známok a vybraný filatelistický tovar za posledné dva roky od Slovenskej pošty. Tá pri tejto príležitosti vydáva aj špeciálny poštový lístok s prítlačou, dve príležitostné poštové pečiatky a tradične aj známku s personalizovaným kupónom venovanú práve Bratislavským zberateľským dňom.

Vstupné na Bratislavské zberateľské dni, ktoré sa uskutočnia 18. – 19. júna v Inchebe, je bezplatné.

www.incheba.sk