Aborigénske maľby staré až 50 000 rokov zobrazujú záhadné bytosti

0
6158

Wandjina AustráliaDodnes fascinujúci pohľad na 50 000 či až 70 000 rokov staré jaskynné maľby a maľby na skalách na severozápade Austrálie vyráža dych. Sú na nich stvárnené postavy s veľkými hlavami, temnými čiernymi očami s podlhovastým nosom a bez úst. Podľa milovníkov záhad ide o znázornenie mimozemských božstiev, ktoré prichádzajú z neba. Podľa skeptikov ide len o zmysel pre stvárnenie ľudí, hoci trochu neobyčajný. Niekomu pripomína výzdoba prilby, či zvyšok postáv pripomína skafander. Na vytvorenie vlastného názoru je dostatok priestoru, keďže historické pramene o minulosti Aborigéncov sa opierajú len o slovne odovzdávané poznatky, archeológiu a tieto maľby. Keďže nemali svoje vlastné písmo, celú svoju históriu si generácie odovzdávali rozprávaním príbehov, ktoré sa mohli časom meniť, dopĺňať a postupne vytláčať menej dôležité etapy z minulosti jednotlivých kmeňov. Ak však hovoria po toľkých tisícročiach o stvoriteľovi, ktorý zostúpil z nebies a má byť na týchto kresbách znázornený, a zároveň hovoria o prehistorických zvieratách, ktoré už dávno vymreli a už sme dokázali, že existovali, takto odovzdávaná história sa nemusí celkom mýliť.

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Sú to mimozemšťania?
Prekvapivé je sledovať kresby, na ktorých sú zaznamenané tváre, celé hlavy, či postavy. Okolo hláv majú svätožiary, či prilby. Pri vnímaní kresby z pohľadu dieťaťa, ktoré nemá svoje kreslenie ovplyvnené žiadnymi predstavami učiteľov, či umeleckých smerov, by sme mohli predpokladať, že by takto mohla vyzerať snaha nakresliť sklenenú prilbu chrániacu hlavu. Výrazné čierne oči a podivný nos pripomínajú hlavy mimozemšťanov, aké poznáme v súčasnosti vďaka filmom my.

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Zaujímavé je však aj to, že sa často autori kresieb snažili docieliť biely odtieň pokožky, hoci sami boli čierni a celé tisícročia nevedeli o žiadnych bielych ľuďoch, o ich existencii až do príchodu prvých kolonizátorov. Priveľa náhod a predsa to celé môže mať aj logické vysvetlenie. Konkrétnu úroveň vnímania kresby a priestorového chápania, ktorá zhodou okolností pripomína podoby mimozemšťanov, ktoré koniec koncov vychádzajú vždy len z predpokladov a údajných „zaručených“ informácií o únosoch mimozemšťanmi.

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Aborigénci a záhadné maľby na skalách

Aborigénci a Wandjina
Wandjina je najvyššie božstvo pôvodných Aborigéncov, podľa iných zdrojov je to konkrétny štýl, či názov kultúry. Nazýva sa tak aj oblasť s rozlohou 200 000 km2 zeme, vôd, mora a ostrovov v regióne Kimberley. Región Kimberley sa nachádza na severozápade Austrálie a ide o celkom prvý región, ktorý bol podľa jednej teórie osídľovaný v celej Austrálií ako celkom prvý ľuďmi prichádzajúcimi z Indonézie. Záhadou je však aj to, že podľa iných zdrojov a výskumov majú najstaršie zmienky o osídlení Austrálie siahať až do roku zhruba 174 000 pred našim letopočtom, čo ďaleko odporuje všeobecným teóriám. Wandjina je podľa doteraz prežívajúcej legendy najvyšším bohom, ktorý zostúpil z nebies aby stvoril všetko živé a potom sa vrátil späť na nebesia po posily. Zo svojej domoviny neskôr prišiel znova so svojimi ľuďmi a spoločne stvorili ich kmene a prírodu. Hoci sa potom vrátili späť, všetok ľud po smrti našiel miesto pri nich na nebi v podobe hviezd. Tri Wandjinské kmene Worora, Ngarinyin a Wunumbul sú správcami tohto neobyčajného kultúrneho dedičstva, rozptýleného v celom regióne kúskovito. Oni sami však dokonca na niektorých miestach Austrálie určité maľby po stáročia opäť prekresľujú nanovo, čím docielia, že sa pôvodné farby nestratia. K tomu sa však môže odhodlať len niekto, koho poverí samotný kmeň. Nikto iný nesmie siahnuť na tieto maľby. Mnoho iných je ponechaných celé tisícročia bez akéhokoľvek zásahu, krásne a originálne dodnes.

Zdroje:
http://www.puertoricoufos.com/alien-art-mysterious-aboriginal-rock-art/
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread865752/pg1
http://theghostdiaries.com/ufos-and-aliens-in-ancient-art/