11 bodov, prečo je Rytmus a „čo ti jebe“ neuveriteľný

9
2368

Pred nejakým časom susedia naplno púšťali brutálnu skladbu s Rytmusovým hlasom. „To bude nejaký remix, lebo Rytmus neznáša techno!“ hovorili sme si, keď to sused naplno púšťal tak hodinu stále dookola a pomaly sme sa zberali na návštevu s trochou vlastných vulgarizmov, hoci miernejších. On to však nebol žiaden remix, ale reálny Rytmus.

Ten Rytmus, čo tak nenávidí techno, šiltovkárov, skejťákov a komerciu. Ten istý, čo žije v súčasnosti komerciou, do svojho videoklipu si berie skejťákov – šiltovkárov z tanečnej talentovanej skupiny The Pastels a posledný očividne hit je absolútnym technom. Prosím, nasledovným riadkom nech sa vyhne každý jeden puritán, čo by rád kritizoval stránky, za vulgarizmy. Žiaľ, ak sa niečo podarilo vydať a naspievať pod názvom JEBE, hold, uvádzame to ako JEBE. Nie sme prví ani poslední.
Skladba JEBE je neuveriteľná. Prečo?

  1. Je až prehnane vulgárna. Absolútnych 99% skladby je vulgárnych, plné výrazov, ktoré pozná každý, ale nespieva o nich. Doteraz!
  2. Skladba uráža rôzne celebrity. Cez Martina Chodúra, Mira Šmajdu, Jadranky po Judínyiovú a Pavla Rochniaka. Kým pri niektorých by sme súhlasili, niekoho urážať je asi priveľa, najmä ak sedí v porote speváckej šou z ktorej dve hviezdy vyšli.
  3. Hit má zaručený úspech, lebo už teraz je značka „Čo ti jebe“ slávna.
  4. Skladba práve svojou prehnanou brutalitou a vulgarizmami urobí sama sebe reklamu.
  5. Mládež má opäť novú tému. Stopercentne sa skladba dostane ku každému jednému tínedžerovi.
  6. Rytmus naberá na popularite medzi mladými. Aj tí najviac zarytí odporcovia Rytmusa majú zrazu jeho skladby v mobile a začali spoznávať jeho tvorbu, štýl… ksicht. (zdravím Ivana, Miška Patočku, Sašu, Jožka malého, Jožka suchého a ďalších ľudí, ktorí by sa zrejme za menovanie urazili…)
  7. K tejto skladbe nemôže za žiadnych okolností existovať rádio verzia. Alebo zapnú pár minutový pípač?
  8. Človek po vypočutí skladby zostáva ako tyčou ovalený
  9. Skladba je nezabudnuteľná, aj pri nadšení aj pri znechutení je tón aj jednoduchý text v mysli
  10. Motiváciou pamätať si text je jeho jednoduchosť a smutné je že aj zábavnosť
  11. Klip vyznieva, akoby bol Rytmus absolútny kráľ, na ktorého nikto nemá a mať nebude. Kráľovsky výrazne aj vyslovuje jednotlivé nadávky a nepochybne bude všade slovo „jebe“ aj výrazne napísané bez tvarov j*b*, či j3be a podobne. Kráľovská odvaha… ale aj dobrý marketing.

Skladba je prehnane tvrdá. Pripadá mi, akoby bol Rytmus v krajine, kde je slovo JEBE tak bežné ako mlieko, či cukor. Vedel však, že bude šokovať a o to jediné mu šlo. Dosť výrazne zarábajúci interpret našej slovenskej hudby si porotcovaním v Superstar rozšíril fanúšikov aj v Čechách. Známy je svojim povýšenectvom a otvoreným prejavom. Problémov a žalôb sa nebojí. O tom sme sa mohli presvedčiť neraz. Nech ale spravíme čokoľvek, toto bude bohovsky veľký hit, na ktorý sa ešte dlho nebude dať zabudnúť. Už tento piatok sa skladba hrávala na viacerých diskotékach po Slovensku. keby nebola všade sťahovaná z internetu v mp3, ale na platni, bude už hádam platňa dnes zodratá. Ešte len sa pripravme, že DJovia to začnú preháňať s týmto „vulgartechnom“. Nuž a verte, že si skladba nájde cestičku aj do rádia a bez pípača. Koľko tomu dávate?
Dajte nám v ankete na boku vedieť váš názor, nech vedia aj ostatní o názore ľudu…

Comments are closed.