Kalisa Martin – nemala peniaze, no otvorila hotel

0
2149

Kalisa Martin – nemala peniaze, no otvorila hotel: Vedela, ako byť v správny čas na správnom mieste. A dokázala, že splniť si sen je možné aj bez veľkého vstupného kapitálu. Kalisa Martin totiž prevádzkuje hotel, ktorý sa jej podarilo otvoriť bez toho, aby mala peniaze.

Meno Kalisa Martin sa už pár mesiacov spája s úžasným príbehom o tom, ako si splniť svoj sen o vlastnom hoteli. Vďaka svojej cieľavedomosti a vynaliezavosti sa jej podarilo to, o čom len druhí snívajú. Nielenže otvorila štýlový hotel s perfektnými službami, ale dokázala, že kto sa snaží, podarí sa mu to aj bez vlastných finančných prostriedkov.


TIP redakcie: Vysnívaná práca: Čo obnáša byť sám sebe šéfom

Splnila si sen aj bez peňazí

Sen o vlastnom hoteli začala Kalisa s priateľom snívať už pred dvoma rokmi. Vtedy ešte žili v New Yorku, kde boli riadne zamestnaní, no tento štýl života ich akosi nenapĺňal. K zlomu došlo počas návštevy slnečnej Jamajky, ktorú si obaja zamilovali. A práve toto úžasné miesto sa stalo vhodnou lokalitou pre otvorenie nového hotela, ktorý vznikol bez toho, aby majiteľka použila vlastné peniaze.

Zdroj: Instagram

Sunday sunflower selfie ?

A photo posted by Kalisa Martin (@kalisammartin) on

Zdroj: Instagram

 Zdrojom financií bol Kickstarter

Otvorenie The Runaway Jamaica, ako hotel pomenovali, nie je tradičným podnikateľským príbehom. Kalisa totiž neinvestovala vlastné zdroje ani nebrala žiadne úvery, ako to robia iní majitelia hotelov. Peniaze získala vďaka špeciálnej platforme Kickstarter, ktorá vznikla za účelom podpory pri premieňaní nápadov na realitu. Podľa jej vlastných slov vyzbierala až 47 000 dolárov, čo je o polovicu viac, ako pôvodne predpokladala.


TIP redakcie: Sedem najvplyvnejších žien podľa redakcie Zaujímavosti

Prvý bed & breakfast hotel na Jamajke

Návštevníci hotela okamžite pochopia, prečo mal nápad takú skvelú podporu od ľudí. Kalisa totiž prevádzkuje prvý bed & breakfast hotel na Jamajke, ktorý ponúka hosťom viac ako len bežný štandard. Kulinárske špeciality, umenie dizajnu a láska k miestnej kultúre je v spojení s nádherným okolitým prostredím ideálnou kombináciou k prežitiu vysnívanej dovolenky.

Zdroj: Instagram

Zdroj: Instagram

Kalisa ponúka recept na úspech

Dokázala to aj bez peňazí, práve to je najlepší odkaz životného príbehu Kalisy Martin, ktorá je dnes šťastnou majiteľkou prosperujúceho hotela. Ona sama ponúka recept na úspech pre všetky ženy, ktoré túžia robiť to, čo ich napĺňa. Za smerodajné považuje vynaliezavosť, ktorú treba spojiť s cieľavedomosťou a vierou v úspech. Potom si môžeme splniť každý sen, aj keď začíname úplne od nuly, a práve Kalisa je živým príkladom toho, že sa to môže podariť.  


Prečítajte si tiež

Profil úspešnej ženy: Marry Barraová

Money, money, money: Z Beyonce je investorka