The Selman: hotel ako z rozprávky Tisíc a jednej noci

0
4072

Veľkolepý terakotový hotel sídli na okraji druhého najväčšieho mesta Maroka –  v Marrakéši. Hotel vyrazí dych hneď na prvý pohľad – ligot, prepych, zlato a oslňujúca architektúra vás doslova zaslepí. Päťhviezdičkový The Selman Marrakech vznikol ako pocta arabskému plemenu koní, ktoré sú srdcom marockej kultúry.

big-et18-marrakesh-hotel-selman-marrakech-328804_1000_560

Na začiatku príbehu výstavby hotela Selman stál arabský kôň: jeho nespútaná divokosť, vášeň a slobodný duch. „Chcel som vytvoriť niečo úchvatné, hotel, ktorý ste ešte nikdy nikde nevideli, ten pravý nenapodobiteľný zážitok. Zároveň som túžil poskytnúť návštevníkom autentický portrét našej krajiny a kultúry. Arabské kone majú hlboké korene ešte v dávnej Perzii, chcel som ľuďom priblížiť tento uzavretý svet špičkových chovateľov šľachtených koní“, vysvetľuje majiteľ.

p2-galerie-5

_1391441594

p1-produits-4

Interiér hotela navrhol dizajnér Jaques Garcia, ktorý sa snažil vystihnúť pompézne bohatstvo marockého orientálneho štýlu. Nadčasová harmónia sa spája s úžasnými detailnými prvkami – ťažkými semišovými závesmi, pozlátenými svietnikmi s ornamentmi alebo pohodlnými prešívanými sedačkami.

The Selman Hotel má celkom 55 luxusných izieb a 5 samostatných tzv. „riads“, čo sú typické marocké vily spojené so záhradou a bazénom. Každá z víl má samostatného komorníka a čarokrásny výhľad na pohorie Atlas.

53dac582dcd5888e145cbc7a_selman-marrakech-morocco-110697-5

009812-03-COULOIR_SEL5619_NATUREMORTE

Hotel zvádza opulentnou atmosférou, ktorá svedčí o tom, že na vybavení sa rozhodne nešetrilo. Ručne maľované marocké ornamenty, secesná romantika sa snúbi s prepychovým zariadením izieb a okolitých záhrad. Vonkajší, mramorový bazén, lemovaný palmami a posteľami s baldachýnom, patrí k tomu najkrajšiemu, čo Selman ponúka. Návštevníci si tu vychutnávajú šampanské v intímnej atmosfére nočných svetiel…

droite

p1-galerie-5

Čo robí tento hotel skutočne neobvyklým je jeho prepojenie s koňmi. Súčasťou hotelového komplexu sú nadštandardne vybavené stajne, výbehy a jazdecký program pre návštevníkov. Stajne sú dekorované v indickom a andalúzskom štýle.

57551

57555

Pri raňajkách sa pokojne môžete pokochať pasúcimi sa koňmi alebo si na nich ísť zajazdiť. Pozor, arabské plemená sú veľmi divoké a náročné na výcvik, ale prejsť sa na takýchto koňoch je zážitok na celý život. Hotel vlastní celkom 16 čistokrvných koní, ktoré patria medzi najvzácnejšie a najdrahšie na svete.

gauche

Photo credit: © Selman Marrakech 2015