Nekromarketing – na koho smrti zarobili médiá v histórií najviac

0
3261

Smrť je neoddeliteľnou súčasťou ľudského života. V prípade celebrít a známych osobností sa to však smrťou nekončí, práve naopak. Smrť je najlepší biznis a médiá na nej bez zábran parazitujú. Nebohým celebritám sa vďaka tragédiám často dostane slávy, akej sa im veľakrát nedostalo ani počas ich života. Ľudské nešťastie a sa dá v rukách médií šikovne premeniť na peniaze a na budovanie popularity a sledovanosti. Pozrite sa, na koho smrti sa médiá priživovali najviac.


Tip redakcie: Autobusová stanica v Bratislave – ako to s ňou vyzerá


35935787 - michael jackson pencil sketch

Michael Jackson

Americký spevák a tanečník, ktorý si právom získal označenie kráľ popu, nečakane zomrel 25. júna 2009 na zástavu srdca. Až neskôr sa zistilo, že za jeho smrť je zodpovedný spevákov osobný lekár, ktorý popovej legende podal smrteľnú dávku propofolu. Michael Jackson od svojej smrti zarobil viac ako 1 miliardu dolárov a v hudobnom a zábavnom svete zanechal prázdne miesto.


Tip redakcie: Speváčka Kate Perry a herec Orlando Bloom sa rozišli


Heath Ledger

Herec odišiel zo sveta 22. januára 2008 ako 28 ročný. Vinníkom bola vražedná kombinácia liekov na predpis. Jeho poslednou rolou bol Joker vo filme Temný rytier, ktorou bol Ledger posadnutý, a za jeho stvárnenie získal po smrti množstvo ocenení.

Kurt Cobain

Smrť speváka a gitaristu kapely Nirvana patrí medzi tie najšokujúcejšie. Svet túto rockovú legendu stratil 5. apríla 1994, kedy sa spevák údajne zastrelil. Mnoho fanúšikov však dodnes príčinu jeho smrti spochybňuje, a niektorí sú presvedčení, že svoju smrť nafingoval v snahe uniknúť hudobnému priemyslu. Tieto konšpiračné teórie podporuje aj fakt, že po smrti speváka nebola vykonaná žiadna pitva, a neexistuje žiadna fotografia jeho tela, na ktorej by mu bolo vidno do tváre.

38894236 - marilyn monroe, berlin.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe zomrela taktiež mladá – svet opustila vo veku 36 rokov. Telo herečky bez známok života našiel 5. augusta 1962 jej psychiater. Príčinou smrti bolo predávkovanie, ale niektorí sa domnievajú, že bola zavraždená v dôsledku aféry s Kennedym.

Princezná Diana

Život obľúbenej princeznej Diany, prvej manželky princa Charlesa, tragicky vyhasol dňa 31. augusta 1997 v Paríži pri smrteľnej autonehode. Aj takmer dve desaťročia po nešťastnej udalosti ostáva jej smrť pre mnohých záhadou. Otec jej priateľa v dobe smrti tvrdil, že smrť Lady Di bola nariadená kráľovskou rodinou, aby si Princ Charles mohol vziať Camillu Parker-Bowles.


Tip redakcie: Kysucká D3 sa začne stavať do konca roka


Whitney Houston

O speváčku a najväčší ženský hlas tejto generácie svet prišiel 11. februára 2012, kedy bola nájdená vo vani. Príčinou smrti bolo utopenie, no v jej tele sa v čase smrti našiel aj kokaín a alkohol. O necelé tri roky neskôr zomrela podobne záhadnou smrťou aj jej dcéra Bobbi Kristina.

Elvis Presley

Tak ako Michael Jackson, aj Elvis Presley patrí medzi najväčšie ikony hudobného sveta. Kráľ rock and rollu naposledy vydýchol 16. augusta 1977 po tom, ako sa dlhé roky predávkovával liekmi na predpis. Aj v jeho prípade ľudia dodnes veria, že svoju smrť iba predstieral.

48046799 - prague, czech republic - october 10, 2014: famous place in prague - the john lennon wall. wall is filled with john lennon inspired graffiti and lyrics from beatles songs

John Lennon

Americký spevák, skladateľ a spoluzakladateľ komerčne najúspešnejšej kapely v histórií, The Beatles, bol zastrelený 8. decembra 1980 Markom Davidom Chapmanom. Zomrel vo veku 40 rokov.

Amy Winehouse

Britská speváčka bola známa svojím búrlivým životom a závislosti na alkohole, ktorý sa jej napokon stal aj osudným. Držiteľka niekoľkých prestížnych ocenení Grammy zomrela ako 27 ročná, no médiá aj niekoľko rokov po jej smrti vynášajú na povrch rôzne kontroverznosti zo jej života.


Tip redakcie: Najdrahšie obdobie roka je tu – koľko stoja Vianoce priemernú rodinu na Slovensku


John F. Kennedy

Tridsiaty piaty prezident USA zomrel 22. novembra 1963, kedy sa stal obeťou atentátu. O dva dni po Kennedyho smrti bol zavraždený aj samotný atentátnik, preto ostali okolnosti jeho smrti navždy nejasné a plné dohadov. Kennedy je dodnes považovaný za jedného z najpopulárnejších amerických prezidentov.

Paul Walker

Bol mladý, úspešný a dobre vyzerajúci. Americký herec Paul Walker sa stal známym najmä vďaka úlohe vo filme Rýchlo a zbesilo. Paradoxne – zomrel v plameňoch následkom autonehody. Ani jemu však médiá po smrti nedali vydýchnuť, a dodnes sa objavujú rôzne dohady o tom, kto za jeho smrť nesie zodpovednosť.

Čítajte tiež:

Fanúšik Justina Biebera to schytal rovno do nosa

Ceny nehnuteľností by mali v roku 2017 naďalej rásť, ale už miernejšie