Tip na knihu: Kto prepichol bok Ježiša na kríži…

0
1215

Máte chuť na duchovne ladenú detektívku pripomínajúcu skvelého Dana Browna? Chcete sa preniesť do renesančného i súčasného Talianska, zacestovať si v čase a odhaliť neuveriteľné skutočnosti? Keď spisovateľka Maureen vydá svoj nový bestseller, v ktorom dramaticky opisuje, ako objavila evanjelium napísané Ježišovou rukou, vyvolá na celom svete búrku polemík a diskusií…

Princ básnik je ďalší hit americkej spisovateľky a scenáristky Kathleen McGowanovej. Jej hlavná hrdinka Maureen cestuje so svojím priateľom Bérenegerom do Florencie, aby vyhľadali duchovného otca Destina. Ten im odporučí naštudovať si jedného z najväčších Princov básnikov v dejinách: Lorenza de Medici. Mladý pár sa dozvedá, že Bérengerov osud je podľa starovekého proroctva spojený s Princom básnikom, krstným otcom talianskej renesancie.

Bérenger musí odhaliť tajomstvá mediciovskej rodiny – a odhalí pritom šokujúcu pravdu, ukrytú za zrodom renesancie. Tieto tajomstvá sú z istých dôvodov ukryté a existujú ľudia, ktorí urobia čokoľvek, len aby zabránili Bérengerovi ujať sa svojej úlohy.

Maureen medzitým rozlúšti šifry ukryté vo veľkých majstrovských dielach priateľov Lorenza Nádherného: Donatella, Botticelliho a Michelangela. Odhaľuje pravdu ukrytú za legendou o rímskom stotníkovi, ktorý svojou kopijou prepichol bok Ježiša na kríži…

„Odvážne, vynikajúco napísané dielo plné fantázie, Nevídaný rozprávačská talent,“ Nadchýna sa Irish Editon. Prečítajte si úryvok z knihy Princ básnik.