Vesmír ako na dlani, detská encyklopédia nie len pre deti

1
1381

Žijeme na malej planéte v obrovskom vesmíre. Hľadanie toho, čo je mimo Zeme, sa stalo pre ľudstvo jednou z najväčších výziev. Všetko sa začalo tým, že sa ľudia pozerali na oblohu… Dodnes malo len asi 500 ľudí možnosť opustiť Zem a skúmať divy okolitého vesmíru. Ak máte chuť pozrieť sa na Zem „zhora“ a nazrieť do temných tajov vesmíru, začítajte sa do novej detskej encyklopédie Vesmír. Na 250 stranách ponúka úžasné informácie a prekrásne snímky z najvýkonnejších ďalekohľadov na Zemi, ktoré očaria aj dospelých, amatérov i milovníkov astronómie.

Vesmír poskytuje vyše 800 úchvatných snímok spolu s ilustráciami a ich popisom. Zavedie vás do hĺbok vesmíru, spoznáte históriu vesmírnych výprav a zistíte ako sa pracuje a žije v kozme. V neuveriteľných detailoch preskúmate slnečnú sústavu i vesmír, rýchlo sa približujúce kométy, extrémne teploty a po stáročia vyčíňajúce búrky.
Zistíte, ako by sa vám páčilo byť kozmonautom, ktorý sa prechádza vo vesmíre a stará o zvieratá na palube kozmickej lode. Pocestujete z našej modrej planéty do cudzích svetov s jedovatými atmosférami, skrytými oceánmi a obrovskými sopkami. Zamierite do Mliečnej cesty a objavíte mnohofarebné mračná, hviezdy a galaxie, ktoré sú roztrúsené po celom vesmíre.

Bohatá publikácia
Encyklopédia Vesmír je plná faktov a prvotriednych fotografií. Prehľadne rozdelená na časti Pozorovanie vesmíru, Búrlivý vesmír, Človek vo vesmíre, Slnečná sústava či Pozorovanie hviezd. Hlavné články sa zameriavajú na zaujímavé témy, sú plné faktov, významných udalostí a obrázkových príloh. Podrobné články sprevádzajú profily telies našej slnečnej sústavy. Na konci knihy je kronika Vesmír v čase s časovou osou, na ktorej máte vesmír ako na dlani.
Nazrite do detskej encyklopédie Vesmír.

Comments are closed.