Aktuálny prehľad noviniek zo sveta technológií

0
3871

Novinky zo sveta technológií a obchodu

Novinky zo sveta technológií a obchodu – zaujímate sa o technológie a obchod? Máme pre vás prehľad najzaujímavejších noviniek.

50068375 - businessman hand working with modern technology and digital layer effect as business strategy concept

  • Prominentný európsky technologický investor, Fred Destin, povedal po obvineniach z nevhodného správania voči anonymnej startupovej zakladateľke, že je mu to „veľmi ľúto“. Podľa nej sa Destin správal neprimerane počas večierka.
  • CEO SoundCloudu Alex Ljung uistil v blogovom príspevku verejnosť, že spoločnosť sa nechystá na odchod. Hudobník Chance the Rapper vyjadril cez víkend podporu SoundCloudu prostredníctvom tweetu.
  • Snapchat hľadá adtech startupy. Už dokonca rokovali s AdRoll. Zajímajú ich najmä firmy, ktoré dokážu preukázať účinnosť svojich reklám.

Tip redakcie: Ako umelá inteligencia naruší náš svet


  • Samsung možno omylom vypustil informácie o očakávanom Note 8. Oficiálny Twitter samsungovej divízie pre Exonys čipy zverejnil obrázok nemenovaného telefónu, ktorý vyzerá podozrivo ako uniknutý dizajn Note 8.
  • Apple blokuje prístup adblockerov založených na VPN do App Store. Dostanú sa tam len tie, ktoré spolupracujú so Safari. Najznámejšiemu bojovníkovi proti internetovým reklamám, Adblocku, nebolo povolené poskytnúť Apple aktualizácie, pretože blokuje reklamy v aplikáciách.
  • Essential, nový smartfónový startup zakladateľa Androidu Andyho Rubina, stratil svojho top marketéra ešte predtým, než telefón uzrel svetlo sveta. Viceprezident pre marketing Brian Wallace opustil startup, aby pracoval ako CMO pre lifestylovú značku hudobníka Will.i.am-a, i.am+.
  • Amazon údajne pracuje na konkurencii WhatsApp-u s názvom Anytime. Podľa AFTV News si Amazon robil prieskum zákazníkov o četovacej aplikácii, ktorá umožňuje posielať súbory GIF, používať filtre a je súkromná a bezpečná.
  • Benchmark Capital, venture firma čiastočne zodpovedná za vypudenie CEO Uberu Travisa Kalanicka, chce predať časť svojho podielu. Firma bola jedna z prvých investorov Uberu. Teraz rokuje s vedením o tom, že časť akcií predá spoločnosti Softbank alebo inému kupujúcemu.
  • Veľkí vydavatelia prechádzajú zo Snapchatu na Instagram. Platforma od Facebooku oslovuje väčšie zahraničné publikum a umožňuje prepojenie na externé stránky. 
  • V kauze toho, koľko Google platí ženám vo firme, sa sudca postavil na stranu Google a proti vláde USA. Federálny sudca Steve Berlin rozhodol o obmedzení množstva informácií o svojich zamestnancov, ktoré musí Google poskytnúť Ministerstvu práce.

Zdroj: http://www.businessinsider.com/10-things-in-tech-you-need-to-know-today-july-16-2017-7