Trump: Útok v Berlíne je útok na ľudstvo

0
2072

55407091 - las vegas nevada, december 14, 2015: republican presidential candidate donald trump speaks at campaign event at westgate las vegas resort & casino the day before the cnn republican presidential debate

USA: Trump označil atentát v Berlíne za útok na ľudstvo

(TASR) – Novozvolený americký prezident Donald Trump v noci nadnes vyhlásil, že pondelkový útok kamiónom na vianočných trhoch v Berlíne, pri ktorom zahynulo 12 ľudí a ďalších 48 osôb utrpelo zranenia, bol „útokom na ľudstvo“.


Tip redakcie: Samsung Gear S3: Smart hodinky ako sa patrí


Trump po útoku v Berlíne chce obmedziť prísun utečencov v USA

Trump tiež naznačil, že možno opäť vráti do hry svoj predvolebný sľub dočasne zakázať moslimským prisťahovalcom vstup do Spojených štátov. „Moje plány poznáte. Od začiatku som mal pravdu, stopercentnú pravdu. To, čo sa deje, je hanebné,“ povedal Trump novinárom pred svojím sídlom Mar-a-Lago v meste Palm Beach v americkom štáte Florida.

Hovorca Trumpovho prípravného tímu Jason Miller následne uviedol, že plány novozvoleného amerického prezidenta by mohli „rozčúliť tých, ktorí majú hlavy strčené v politicky korektnom piesku“.

Trump navrhoval zákaz vstupu moslimov na územie Spojených štátov počas republikánskych primárnych volieb, za čo si vyslúžil kritiku demokratov aj republikánov. Počas všeobecných volieb svoju rétoriku zmiernil a hovoril o dočasnom zastavení migrácie z bližšie nešpecifikovaných krajín, ktoré podporujú terorizmus.

Čítaj tiež:

Antihmota začína odkrývať svoje tajomstvá

Bezpečnostná rada OSN prijala prvýkrát rezolúciu o obchodovaní s ľuďmi

Za informácie o útočníkovi z Berlína ponúka Nemecko 100000 eur