Hashtah white people problems poburuje spoločnosť

0
2327

Instagram je veľmi populárny a denne naň jeho používatelia pridajú milióny fotiek. Výhody Instagramu sú nesporné – pridávate len fotografie a nikto z vašich priateľov vás neotravuje s nudnými statusmi. Instagram je pre umelcov, ktorí fotia svoje jedlo, staré dvere, západy slnka či rôzne životné momenty, ktoré by chceli zdieľať s celým svetom. Toto zdieľanie je najľahšie pomocou takzvaných „heštegov“, čo je jednoducho mriežka a dáke kľúčové slovo. Heštegov je neskutočne veľa a niektoré Instagram maže (napríklad tie, ktoré odkazujú na erotické fotografie). Avšak existuje hešteg ‚whitepeopleproblems‘, ktorý by mohol pobúriť veľkú skupinu ľudí.

 instagram-fotka

O čom je hastah white people problems?

V preklade jednoducho znamená „problémy bielych ľudí“, čo je viac než rasistické. Ľudia zdieľajú fotografie, na ktorých ukazujú, že ich problémy sú nereálne a zbytočné. „Machrujú“ sa svetu? Neviete sa rozhodnúť, či si dáte večer do kúpeľa vanilkovú, alebo mangovú penu? Neviete, či zvoliť hnedý, alebo mahagónový rúž? Neviete, či ísť k bazénu, alebo k moru, či jesť kura, alebo hovädzie? Toto sú problémy bielych ľudí. Na čo však tento hashtag odkazuje? Na to, že bieli ľudia sa majú lepšie než tí čierni. Je to pravda?

Poburujúci hashtag Instagram zatiaľ neodstránil, no je otázkou, kedy sa tak stane. Ako ironickú odpoveď však vytvorili nahnevaní ľudia opačný hešteg ‚blackpeopleproblems‘ (problémy čiernych ľudí), ktorý si robí srandu z bielych. Ukazuje nám, čo znamená skutočný, reálny život a kritizuje belochov, ktorí majú viac ako im treba.

mnam

Žabomyšie vojny na internete sú obľúbené

Toto je len jeden z mnohých príkladov toho, ako sa ľudia radi na internete hádajú. Problémy bielych, problémy čiernych, problémy takých a takých. Internet pomaly, ale isto zasiahol do našich životov a mnohí si bez Instagramu, Facebooku či iných sociálnych médií nevieme predstaviť život. Majú však sociálne siete aj pozitíva a môže byť internet niečo viac ako len miesto, kde sa ľudia doťahujú a hádajú? Určite áno.

Nová funkcia Facebooku – živé vysielanie – otvára úplne nové dvere a vrhá na internet nový pohľad. Oddnes môže mať každý svoju vlastnú televíziu a naživo vysielať hocikde zo sveta. Len pomocou mobilu. Obrovské množstvo informácií, rýchlych a aktuálnych, sa môže po svete rozšíriť za každú sekundu. Blíži sa vlna tsunami? Pošlite do sveta živé video a môžete zachrániť tisícky ľudí. Ako pri mnohých veciach, aj tu platí, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán. Zatiaľ však viac ako na zachraňovanie životov ho používame na to, aby sme pozerali na spiace mačky a deti, ktoré padli na šmykľavke. Zmení sa to?

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článok10 vecí, ktoré robia mentálne silní ľudia
Ďalší článokAktuálne: Karlovku v noci zasiahli plamene veľkosti 8 poschovovej budovy
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.