Ako natrvalo odstrániť svoj účet na Facebooku

0
840
Ako natrvalo odstrániť svoj účet na Facebooku
Ohodnoť článok

Máte už Facebooku dosť? Tu je návod, ako natrvalo odstrániť svoj profil zo sociálnej siete.

facebook-715811_1920

Facebook môže byť skvelý nástroj ak chcete zostať v kontakte s priateľmi a rodinou, ale pre niektorých ľudí, sa môže stať neustále bombardovanie aktualizáciami, správami, lajkami, štuchnutiami a reklamami, trošku neodolateľné, dokonca až vysoko návykové.

V štúdii vedcov z University of Winchester, bolo desať „samo-priznaných“ Facebook „závislých“, požiadaných, aby prestali používať svoje účty po dobu štyroch týždňov. Mnohí z nich sa rýchlo stalo izolovanými od priateľov a rodiny a dostavoval sa u nich pocit, „odrezaných od sveta“.

 

Ak už máte Facebooku dosť a chcete sa zbaviť svojho účtu, máte dve možnosti. Buď môžete deaktivovať svoj profil, čo znamená, že váš profil zmizne zo sociálnej siete, ale všetky informácie vo vašom účte ostanú uložené na serveroch Facebooku pre prípad, že sa rozhodnete vrátiť späť, alebo môžete natrvalo zmazať svoj účet, čo znamená, že všetky vaše dáta budú odstránené a vy už nebudete môcť získaťopätovne svoj prístup.

 

Ako deaktivovať svoj účet

Deaktivácia účtu dočasne znamená, že máte možnosť vrátiť sa do Facebooku, kedykoľvek budete chcieť.

1) Kliknite na šípku nadol v pravom hornom rohu ľubovoľnej stránky na Facebooku

2) Vyberte „Nastavenia“                                                    

3) Kliknite na tlačidlo „Zabezpečenie“ v ľavom stĺpci

4) Zvoľte „Deaktivovať svoj účet“, potom postupujte podľa pokynov pre potvrdenie

Pokiaľ deaktivujete svoj účet, váš profil nebude viditeľný ostatným ľuďom na Facebooku a ľudia vás nebudú môcť vyhľadávať, ale niektoré informácie, ako sú napríklad správy, ktoré ste si posielali s priateľmi, môžu byť stále viditeľné pre ostatných.

Ak sa rozhodnete, že sa chcete vrátiť do Facebooku, môžete aktivovať svoj účet kedykoľvek po prihlásení pomocou e-mailu a hesla. Váš profil bude obnovený v plnom rozsahu.

 

Ak si nemyslíte, že budete niekedy opäť používať Facebook, môžete požiadať, aby váš účet bol natrvalo odstránený. Avšak potom, čo účet bude odstránený nebude možné účet opäť aktivovať, alebo získať informácie, ktoré ste zdieľali vo svojom profile.

Než to urobíte, možno budete chcieť stiahnuť kópiu vašich informácií z Facebooku:

1) Kliknite na šípku nadol v pravom hornom rohu ľubovoľnej stránky na Facebooku

2) Vyberte „Nastavenia“

3) Kliknite na odkaz v dolnej časti hlavného menu, kde je napísané „Stiahnite si kópiu vašich dát Facebooku“.

Potom budete musieť ísť do: https://www.facebook.com/help/delete_account, kliknite na „Odstrániť môj účet“ a potom postupujte podľa pokynov pre potvrdenie.

Celý proces môže trvať až 90 dní kým Facebook odstráni všetky informácie, ktoré ste publikovali, rovnako ako aj vaše fotografie, aktualizácie statusov alebo iné dáta uložené v zálohovacích systémoch. Kým Facebook maže tieto informácie, sú informácie neprístupné pre ostatných ľudí, ktorí používajú sociálnu sieť.

Niektoré z informácií, ktoré ste zverejnili na Facebooku však nie sú uložené vo vašom účte. Napríklad, priatelia môžu ešte vo svojej schránke vidieť od vás správy. Tieto informácie zostanú na sieti aj po zmazaní účtu, takže pokiaľ ich budete chcieť odstrániť, budete musieť kontaktovať príjemcu.

Čítajte tiež:

Firmy pozor, Facebook nie je LinkedIn. Robte ho správne

Ako si natrvalo vymazať účet na Instagrame


Zdroj: http://www.telegraph.co.uk/technology/0/permanently-delete-facebook-account/

ZANECHAŤ ODPOVEĎ