Mcdonald’s dosiahol zisk, ktorý by ukončil svetový hladomor. Jeho tajomstvom je cukor.

0
2803

32416936 - moscow, russia-october 6, 2014: mcdonald's food. mcdonald's corporation is the world's largest chain of hamburger fast food restaurants, serving around 68 million customers daily in 119 countries

Začal v roku 1955 s iba deviatimi reštauráciami. Dnes ho nájdeme vo svete na viac ako 31 000 miestach. Hovoríme o McDonald’s. V porovnaní s Burger King, ktorý má iba 12 000 reštaurácií, je to ozajstný gigant. McDonald’s denne pripraví zhruba 225 miliónov hamburgerov. Čo na to poviete? Hlavne nezabudnúť na uhorku. Čo je tajomstvom najúspešnejšej reštaurácie na svete? Je to cukor.


Tip redakcie: CES 2017: Nový televízor od Sony má reproduktory na celej ploche


V roku 1970 minuli Američania na rýchle občerstvenie zhruba 6 miliárd dolárov. V roku 2006 až 142 miliárd. Predstavte si to, 142 miliárd dolárov za vysokokalorické jedlo bez nutričnej hodnoty. To je dostatok, aby sa ukončil svetový hladomor. McDonald’s stále rastie, čo nepoteší najmä odporcov cukru. Z celého menu, ktoré nájdeme v reštaurácii je podľa portálu Smart Healthy Eating iba sedem bez. Ten totižto nájdeme skoro v každom nápoji, v hamburgeroch, no aj v hranolkách. A práve cukor je tajomstvom McDonald’s.

Šokujúce štatistiky týkajúce sa rýchleho občerstvenia

  • Len v USA navštívi fastfoody vyše 50 miliónov ľudí denne
  • Trans tuk, ktorý sa nachádza vo viacerých druhoch pečiva a vo vysmážaných jedlách spôsobuje zvýšený cholesterol
  • McDonald’s predá 75 hamburgerov každú sekundu
  • Podľa portálu Statistic Brain sa vonku stravuje aspoň raz týždenne až 44% ľudí
  • 12% kalórii, ktoré deti príjmu pochádza z prevádzok rýchleho občerstvenia

Pravidelná konzumácia rýchleho občerstvenia vám môže spôsobiť cukrovku, depresiu, bolesť chrbta, u mužov impotenciu, vysoký krvný tlak, rakovinu či bolesť hlavy. Ďalej astmu, srdcovo-cievne choroby či osteoporózu.

Uložiť

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokSeverná Kórea odpáli medzikontinentálnu raketu, keď to uzná za vhodné
Ďalší článokČína poslala do vesmíru prvú komerčnú raketu
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.