Silvestrovská lyžovačka inak. Inšpirujte sa napríklad aj exotikou

0
2272

Párty ako žiadna iná, bujaré oslavy alebo len pokojné pohostenie v kruhu rodiny a priateľov. Každý si môže vybrať, akým spôsobom prežije Silvestra. Viac ako spôsob nás však zaujíma miesto, na ktorom privítame príchod nového roku a vykročíme do neho správne nabudení. Kam teda na Silvestra?

Kam na silvestra 3

Oslavy Silvestra si mnohí z nás spájajú s poriadnou dovolenkou, na ktorej si užijeme voľné chvíle, spoznáme nejaké neznáme miesto a načerpáme nové sily. Možností je veľa, a kým pre niekoho je zaujímavý poznávací zájazd, iní zatúžia po dobrej novoročnej lyžovačke v náručí zasnežených hôr. Má to však háčik, tie najlepšie destinácie bývajú obsadené už na jeseň bez ohľadu na to, či ide o hory, more, alebo zájazdy po metropolách.

Na Silvestra láka dovolenka v horách

V slovenských mestách sme si v posledných rokoch veľa snehu neužili. Za poriadnou zimou musíme ísť do hôr, kde Perinbaba zatiaľ nešetrí a bohatá snehová nádielka tvorí romantickú atmosféru, ktorá k Vianociam a príchodu nového roka určite patrí. Avšak dovolenka v horách je lákadlom hlavne pre lyžiarov, ktorí sa môžu so starým rokom lúčiť napríklad aj na svahu.


Prečítajte si: ZIKA: Počas tohtoročnej zimnej dovolenky sa vyhnite aj Thajsku a ďalším 10 štátom

Lyžovačka na Slovensku alebo v Alpách?

Ak už lyžovať, tak niekam, kde sú kvalitné zjazdovky a dobré služby, samozrejme za dobrú cenu. Z tohto pohľadu sú pre Slováka najvhodnejšie domáce destinácie, ktorých nie je vôbec málo. S rastúcou kvalitou služieb však stúpajú aj ceny a ubytovanie býva obsadené niekoľko mesiacov vopred, takže alternatívou sa stávajú drahšie a vzdialenejšie, no o to viac čarovné Alpy.

Kam za lyžovačkou na Slovensku

Destinácia1-dňový skipas Hotel – Izba/noc
Destinácia1-dňový skipas Hotel – Izba/noc
VrátnaOd 22 €Od 40 €ČertovicaOd 15 €Od 20 €
Orava SnowOd 16 €Od 35 €Štrbské PlesoOd 30 €Od 50 €
DonovalyOd 36 €Od 50 €St. SmokovecOd 30 €Od 45 €
Jasná Od 32 €Od 70 €LitmanováOd 20 €Od 40 €
Tále Od 16 €Od 60 €MlynkyOd 16 €Od 35 €
*Ceny uvedené v tabuľke sú len orientačné, nakoľko hlavná sezóna ešte nezačala

 

ski-run-466225_1920

Alpské lyžiarske strediská obľúbené u Slovákov

Destinácia 7-dňový pobytDestinácia 7-dňový pobyt
Katschberg (AUT)Od 1 050 €Ravascletto (ITA)Od 620 €
Kaprun (AUT)Od 790 €Val di Fiemme (ITA)Od 390 €
Dachstein (AUT)Od 390 €Val Gardena (ITA) Od 480 €
Hohentauern (AUT)Od 350 €Julské Alpy (SLO)Od 400 €
*Ceny uvedené v tabuľke sú len orientačné, nakoľko hlavná sezóna ešte nezačala

A čo Silvester pri mori?

Nie všetci sú priaznivcami zasnežených hôr a Silvestra by radšej prežili v plavkách. Horúce pláže v exotike sú čoraz väčším lákadlom práve preto, že ide o niečo netradičné. Za takouto silvestrovskou dovolenkou pritom netreba chodiť ďaleko. Cestovné kancelárie majú v ponuke pobyty za rozumné ceny, za ktoré si užijete príchod nového roku v teple. Skúste napríklad obľúbený Egypt či Tunisko, alebo pre náročnejších je tu Thajsko a Srí Lanka.

Niet nad skvelú dovolenku, na ktorej si užijete nezabudnuteľné zážitky a načerpáte nové sily. Tie vám treba aj pri príchode nového roka a keďže Silvester je len raz za dvanásť mesiacov, doprajte si nejaký fantastický výlet a oslávte to vo veľkom štýle.

Čítajte tiež:

Dovolenka pre dobrodruhov: Len pre tých, ktorí majú dosť odvahy!

Slováci najčastejšie cestujú do zahraničia za týmito prácami. Máme zoznam!