Zomrel český spevák Petr Muk

0
2334

Petr MukLen pred niekoľkými dňami vydal svoje najnovšie CD, ktoré nepatrí vôbec medzi prepadáky. Jeho smrť je záhadou, zatiaľ sa vôbec nevie, či spáchal samovraždu, alebo sa stal obeťou zločinu. Médiá sa skôr prikláňajú k samovražde. Nič tomu však nenasvedčovalo. Blízki priatelia nič nepozorovali, veď ešte včera bol zrejme aj na koncerte kapely KISS. Že by mu nejakým textom skladby Kiss prehovoril do duše? Snáď nie. Nič menej, jedno je isté. Svet je opäť chudobný o ďalšie umelca, a opäť to nie je tak jasné, aký jeho koniec vlastne bol. Niektoré zdroje hovoria o predávkovaní liekmi, iní o samovražde. Snáď čoskoro budeme vedieť viac.

Petr Muk sa narodil v roku 1965. Slávu si vydobyl koncom osemdesiatych rokov, keď ako člen kapely Oceán okúsil popscénu. Neskôr Oceán vystriedalo Shalom. Jeho najznámejšie skladby sú coververzie starších českých skladieb vo svojom podaní ako napríklad Bon Soir Mademoiselle Paris a Stín katedrál.

Aktualizácia 3. jún 2010:  Príčina smrti je známa. Petr zomrel na následky zadusenia sám vo svojom byte, pričom mal v krvi niekoľko promile alkoholu. Zomrel teda pomalou a nepeknou smrťou. Správa o jeho smrti zasiahla mnohé celebrity, ako to už býva, aj také celebrity, ktoré by o neho nikdy nezakopli. Ale to už je iný príbeh. Zostala po ňom žena a malá dcérka, ktorá ho naplnila novým zmyslom života.

informáciu priniesli viacero českých a slovenských serverov