Zlodeji zachytení na bezpečnostných kamerách sú aj na Youtube

0
1310

Zlodeji, ktorí vykrádajú obchody, banky, pumpy a iné prevádzky sú vďaka viacerým kamerám často nasnímaný z viacerých uhlov. Aby nebolo hneď jasné, že ide o lupiča, skrátka hneď na začiatku prepadu kuklu nemajú. Aj preto ich tvár musia odhaliť. Lenže ani tvár na kamere ešte nie je záruka vypátrania páchateľa. Dôležité je totiž zistiť, kto na záberoch je a nie každý musí byť hneď známou firmou u polície. Poznáme to z televízie, keď občas „pomáhame“ odhaliť zatiaľ nevypátraného páchateľa na videozázname. Niektoré malé obchodíky najmä z ČR, ale aj západného zahraničia už dávno objavili možnosti Youtube a lupičov na videu vešajú aj priamo na Youtube, kde je väčšia šanca, že si záber môžu pozrieť aj prípadní informátori. Nevedno, či sa vôbec niekomu takto podarilo už páchateľa vypátrať a odovzdať polícii, počet sledovaní a komentáre pod videami ale svedčia o tom, že ľudí táto téma zaujíma.

Má to aj malé nevýhody… či negatíva.
Nakoniec majú tieto videá aj pár nedostatkov. Môžu byť inšpiráciou iným zlodejom, je možné si na nich všimnúť skutočné reakcie prepadnutých, okolnosti okolo, priebeh prepadu, ale aj chyby, ktoré prepadávajúci robí. Jedno mínus by sme našli z dávnejšieho prípadu, kedy niekto odhalil na videozáznamoch známeho a následne ho vydieral. Nakoniec skončil v putách aj on, lebo páchateľa ohlásil niekto celkom iný a ako už obvinený sa vyzúril práve na vydieračovi.

Zlodej v komerčnej banke v Opave mieril na pokladníčku pištoľou

Hnusná krádež s útokom v plzeňskej herni
Chlapík na videozázname má jasne viditeľnú tvár. Napriek prítomnosti kamier zaútočil na predavača plnou fľašou od piva a následne ho okradol. Na zázname vidieť ako útočník už aj pred útokom skúšal fľašu uchopiť tak, aby s ňou mohol švihnúť. Aj cez tento záznam na videu sa snažili pred mesiacom dolapiť páchateľa.

Organizovaná banda zlodejov v Plzni
Tu je ukážka organizovaného nájazdu zlodejov do obchodu, kde dokonca jeden blokuje predavačku, aby nemohla zasiahnuť. S veľkou postavou sa mu blokovalo ľahko.

Zlodej chcel ukradnúť jednu kameru, druhá ho snímala


Ako sa kradne sedlo, celkom drahá vec, dobre predajná aj v inzercii