Žene po pôrode lekári oznámili falošné tehotenstvo a žiadne dieťa

0
2779

Layane a jej falošné tehotenstvoMladá len 19 ročná mamička Layane Santos z Brazílie sa chystala na pôrod očakávaného bábätka. Malo sa volať Sofia. Navštevovala svojho gynekológa, nezanedbávala povinné prehliadky, cvičenia a iné mamičkovské prípravy. Pre prírastok v rodine sa presťahovali do väčšieho domu, nakúpili množstvo vecí, aby malej nič nechýbalo. Po tom, čo u nej v 38. týždni tehotenstva nastali komplikácie, krvácanie a bolesti brucha, prišla do nemocnice v Sao Paulu, kde sa lekári rozhodli vykonať cisársky rez. Mamičku preto uspali a po prebudení z narkózy ju čakal šok. Lekári jej vysvetlili, že jej tehotenstvo bolo falošné a žiadne dieťa neporodila. Dokonca si k ešte uspanej žene lekári zavolali jej manžela, aby mu ukázali prázdnu maternicu, kde nie je žiadne dieťa. Neobvyklý postup, ktorým chceli manžela lekári presvedčiť, že sa stala záhada a žiadne dieťa neexistuje.

Kam sa stratilo dieťa z maternice?
Šialenosť, ktorá azda nemá obdoby v modernom svete, popiera zákony logiky a vôbec zdravého rozumu. Absurdnosť vysvetlenia s akým prišli lekári za mladou mamičkou je o to väčšia, že tehotenstvo pri pôrode aj po ňom je rozpoznateľné ešte veľmi dlhý čas. Akýkoľvek skúsenejší lekár dokáže potvrdiť, či žena bola rodičkou, alebo nie. Počas tehotenstva podľa jej slov navštevovala ultrazvuk, dieťa v jej maternici bolo a na dokladoch a potvrdeniach od lekára má potvrdené jedno dieťa predbežne určeného ženského pohlavia, no po pôrode, pri ktorom nebola pri vedomí pre narkózu, sa zrazu dieťa stratilo. O vyšetreniach mali mať lekári záznamy, no nemocnica má tvrdiť, že v záznamoch mali informáciu o falošnom tehotenstve už pred pôrodom. Trochu zvláštna skutočnosť, vzhľadom na prekvapenie lekárov a volanie manžela k uspatej žene, aby sa sám presvedčil o prázdnej manželke. Následne zároveň „falošná“ mamička je presvedčená, že pôrodníci jej dieťa ukradli, alebo pri pôrode pochybili na toľko, že dieťa zranili. Laická verejnosť si v komentároch myslí, že pri cisárskom reze mohli dieťa na toľko zraniť, že svojim zraneniam podľahlo. V snahe to skryť a ututlať si mohli vymyslieť šialenú záhadu o prázdnom nafúknutom bruchu a falošnom tehotenstve. Žena so svojim manželom vec ťahajú na súd.

Falošné tehotenstvo
Falošné tehotenstvo, alebo fantómovo tehotenstvo je známy pojem v lekárskej medicíne. Môže byť spôsobené psychikou ženy vyvolávajúcou ďalšie možné fyzické príznaky a zmeny na tele, avšak bez samotného dieťaťa a plodu. V tomto prípade však viacero faktov nahráva mamičke do karát. Aký máte na vec názor vy?

Fotografiu zavesila na svoj Twiter, odkiaľ ju zdieľajú mnohé ďalšie miesta. Foto: Layane Santos