Vo Fínsku neuveriteľná búrka narušila festival Sonisphere

1
1599
Búrka vo Fínsku
Búrka vo Fínsku

Záhadná búrka sa v minúte dokázala prehnať oblasťami vo Fínsku podobne ako býva v scifi filmoch pripisovaný pôvod takéhoto niečoho nadprirodzeným javom alebo príchodu mimozemšťanov, mnohí mali aj takéto predstavy. Ani samotní meteorológovia nepochopili, ako je možné, že takáto búrka sa dokázala prihnať v momente a rovnako rýchlo sa aj stratiť. V Rusku sú neuveriteľné požiare, v Číne a Pakistane obrovské záplavy a aj podľa odborníkov na počasie tieto katastrofy vzájomne súvisia. Čo si pre nás ešte počasie pripraví? V pondelok sa v centre Bratislavy prehnala silná sprchá, z piatka na sobotu tiež nad Bratislavou lietalo množstvo bleskov a hustý dážď tiež ochromil prevádzku na niektorých cestách.

Video zachytávajúce búrku:

Všimnite si rýchlosť oblakov, tvar búrkového mračna a tiež ľudí, ktorí nie hneď reagujú na oblaky, nečakajú že yb sa mohli tak rýchlo blížiť a potom sa rozhodnú, keď sa zvýši aj počet rýchlo utekajúcich vtákov z pred mraky. Tento kameraman nie je pritom jediný, čo si príchod mrakov zaznamenáva.

Tiež búrka prekazila festival Sonisphere, kde mal hrať aj známy spevák Iggy Pop s kapelou the Stooges. Keďže však búrka narušila organizáciu ale aj poškodila zariadenie, Iggy si vystačil s akustikov a fanúšikov nesklamal

Comments are closed.