Vianočné piesne Lucie, Justina a Michaela

0
1520

Vianočne sviatky sú už takmer tu a tak je na čase si pozrieť, ktorí umelci tento rok prespievali koledy. Vianočné albumy patria k tým veľmi obľúbeným. Je to sezónny tovar nielen pre nás kupujúcich, ale i umelcov. Máloktorý spevák vydá za život dva či tri albumy plné vianočných piesní.

Niečo podobné na nás ale skúša Lucie Bílá. Prvá dáma českého popu vydala album vianočných piesní ešte minulý rok. Album Bílé Vánoce v hitparádach a predajnosti bodoval a tak sa ho tento rok pokúsila oživiť znovu. K piesni Být dítětem svítícím , ktorej text napísal nedávno zosnulý Pavel Vrba natočila pre tento rok aj video. Album tak znovu propaguje a okrem toho sa vydáva aj na vianočné turné.

Ďalším hudobníkom, ktorý sa rozhodol oprášiť vianočný repertoár je aj mladý americký spevák Justin Bieber. Ten má na konte zatiaľ len jeden, no mimoriadne úspešný štúdiový album My World . Tento mesiac vydáva však aj zbierku notoricky známych vianočných piesní, ktorým dodáva svoj osobitý štýl. Zaujímavosťou je, že prerobil aj jednu z vianočných klasik All I want for Christmass od Mariah Carey, ktorá v piesni hosťuje. Pilotným singlom vianočného albumu je pieseň Mistletoe, ku ktorej Justin natočil aj vianočný klip.

Kanadský spevák a držiteľ Grammy Michael Bublé úspešným už niekoľko rokov. Vianočnej téme sa venoval už na svojom EP Let it snow z roku 2003. Tento rok však vydal už v októbri vianočný album Christmas s 15 skladbami. Mimo iné sa tu nachádzajú aj duety so speváčkami Thalia a Shania Twain. Album sa stal obrovským hitom nielen v USA ale i Kanade.