V Piešťanoch odštartoval 8. ročník festivalu Cinematik filmom Zamatoví teroristi

0
1634

Cinematik filmový festivalDnes v slávnom kúpeľnom meste Piešťany na nábreží Ivana Kraska pri Biskupskom kanáli v Dome umenia odštartoval niekoľkodňový medzinárodný filmový festival Cinematik, ktorý podporujeme aj ako mediálni partneri. Festival otvorila premiéra slovenského dokumentárneho filmu Zamatoví teroristi, ktorý hovorí tri príbehy troch mužov, o ktorých súčasnosť nevie. Celkovo tri osudy pre súčasnú generáciu neznámych mužov, ktorí nenávideli režim a rozhodli sa proti nemu bojovať aj tým najtvrdším spôsobom. Každý jeden príbeh je predstavený inak. Prvé dve postavy s rozdielnym osudom chceli proti režimu bojovať výbušninami, a tretia postava osud viac menej prerozpráva cez mladé dievča, ktoré sa on sám snaží vycvičiť k prežitiu jej vlastného boja. Ešte pred premietaním filmu sa organizátori predstavili divákom festivalového úvodu a zaspomínalo sa aj na nedávno zosnulého herca Jozefa Adamoviča. V krátkom zostrihu si mohli diváci pripomenúť jeho dielo a kultúrny odkaz. Jeho manželka, známa herečka Božidara Turzonová, je pritom čestnou riaditeľkou festivalu. Pri zahájení bolo taktiež prítomných niekoľko predstaviteľov úradov, primátor Piešťan a najmä ľudia, ktorí sa zaslúžili o toto podujatie.

Ukážka filmu Zamatoví teroristi

Cinematik prinesie tento rok naozaj veľký výber filmov z celej Európy, priestor tu tradične nájdu najmä filmy, ku ktorým by sme sa bežne nedostali. Vidieť môžete mnoho známych tvárí, a aj filmových tvorcov, talentov, v blízkosti Domu umenia sa môžete občerstviť, alebo zabaviť, prípadne v meste Piešťany nájdete aj ďalšie zaujímavé podujatia a akcie. Hlavné dejisko festivalu je na skok od známeho Kolonádového mosta, takže tie pravé kúpeľné Piešťany máte stále po blízku.

Podrobné informácie o premietaní a prezentovaných filmoch nájdete priamo na mieste, alebo na oficiálnych stránkach podujatia na www.cinematik.sk