TV využívajú soundtracky Pearl Harbor, Avatar či Armageddon

0
1738

Avatar Movie posterPredstavte si, že ste novinár, píšete článok o vražde, ale nemáte jedinú fotografiu k téme. Buchnete tam fotku policajného auta a je to. Podobne ale podivnejšie to vyzerá v TV, keď majú upútať ľudí na seriál alebo film, lenže film nemá jedinú poriadnu pesničku, žiadnu titulnú pieseň, alebo je seriál tak tupý, že sa nikto neobťažoval mu hudbu vytvoriť. Televízia tam buchne najčastejšie pesničku z výberu X, aby to ako tak vyznelo pekne.

Výber kvalitných soundtrackov:
Tým spomenutým výberom X teraz pomenúvam originálne soundtracky k filmom Avatar, Pearl Harbor, Armageddon, či neraz dokonca Forrest Gump, či Pán Prsteňov. Samozrejme, že ich je ďaleko viac, ale tieto sú najčastejšie. Obe naše súkromné televízie, či TV Markíza alebo TV Joj často používajú skladby filmové, vážne a kvalitné, aby prilákali pozornosť kvalitnou hudbou veľmi často na lacný a nekvalitný seriál, či film. Aj nedávno TV JOJ uvádzala nejaký seriál, čo sa snažil priživiť na atmosfére podobnej Indianovi Jonesovi, absurdne pritom hrala skladba z filmu Avatar, ktorú môžu poznať len častejší sledovatelia filmu, či poslucháči soundtracku. Ale toto je častejšie. TV Markíza má veľmi rada Pearl Harbor, a z jeho soundtracku sa pri jednom slabom filme objavila, len aby ho vylepšila. Ďalším veľmi často zneužívaným soundtrackom a rovno titulnou piesňou je skladba z Pirátov z Karibiku. Tú s radosťou používa najmä Jojka do rôznych zostrihov relácií, reality show a kdečoho. Absolútne na nevhodné miesta, ktoré s pirátmi nemajú nič spoločné. všetky násť ročné beznádejne zamilované do Jacka Sparrowa predsa tú skladbu poznajú. Sledoval vôbec niekto z televízie reakcie mládeže, keď počuje nezameniteľnú skladbu Pirátov z Karibiku na mieste, ktoré s filmom nič nemá spoločné? Napríklad pri sledovaní zoznamovania sa v „Mama, ožeň ma!“ či kde to bolo…

Ťažko môžem o sebe povedať, že som výborný fanúšik filmu s dobrou pamäťou, no môžem istotne povedať, že pamäť a sluch mi slúži. Hovorím si, že pokiaľ by som ja sám zostrihal videozáznam k nejakej absolútnej blbosti a pridal hudbu, po ktorej siahajú televízie a absolútne nesúvisí s videom, pochádza z celkom inej veci, potom i ja určite parádne upútam a zaujmem len tou hudbou.

Už pred pred niekoľkými mesiacmi v niektorej televízií zaznievala skladba z filmu Armageddon ale film Armageddon nikde. Skrátka nejakému pochabému filmovému počinu dajú hudobný podmaz s nejakým tempom, ráznosťou a výrazom, do toho tie nechutné a už otrepané frázy o tom, ako je to to najlepšie a najnovšie… a divák má sadnúť na zadok. nuž ak vás baví filmová hudba a ešte ste nesiahli po takom soundtracku filmu Avatar a Pearl Harbor, skúste si ich vypočuť. Stavím sa, že čo chvíľa sa niektorá zo skladieb opäť objaví v upútavke na celkom iný film, než z akého hudba pochádza.

Kým niektoré improvizácie bývajú pekné, táto nesedí, ba priam robí z ľudí hlupákov.