Trapasmánia Kajšmentke z Páli Vám to zaplavuje Facebook

0
4022

KajsmentkeDoslova hlúposť, ktorá sa šíri ako lavína a znova hlúposť, ktorá vytvorila nové slovo „kajšmentke“ momentálne kraľuje medzi mladými na Facebooku. Z počiatku sa každý pozastaví nad tým, čo vlastne toto slovo znamená, následne sa baví na množstve obrázkoch, ktoré si „berú“ toto slovo do úst. A čo vlastne Kajšmentke znamená? Ide o skomoleninu slova fajnšmeker súťažiacej menom Beáta v televíznej šou Páli vám to. Moderátor z cudziny, ktorý v šou vystupuje a ktorému je dnes oveľa viac rozumieť po slovensky, než kedysi, sa na zázname nebavil tak veľmi, ako zvyšok národa na sociálnej sieti. Stránky Kajšmentke združujú azda všetkých, čo sa zabávajú na jedinom slove a jeho variabilite a trefnosti pri iných fotografiách. V skutočnosti nemá valná väčšina fotomontáží žiadnu logiku, slovo zmysel a celý tento humbuk hlavu či pätu. Ľuďom to však vôbec neprekáža. Kajšmentke sa pokojne zajtra môže objaviť na tričku vášho kolegu v práci a vy aspoň budete vedieť, že svet sa opäť zbláznil. Pre upresnenie, ani tak nie svet, ako slovenská mládež.

Aktualizácia 1. augusta 2014: pani Beáta, ktorá svojim Breptom vytvorila hneď niekoľko nových slov a podľa slov mnohých jej fanúšikov tým dala názov všetkému, čo niekto iný nevie pomenovať, sa do súťaže prihlásila, aby vyhrala nejaké peniaze. Televízia na takýchto ľuďoch vie zarobiť, ak im nedá ani cent. Nakoniec sa však tí, čo sa na nej najviac smejú a využívajú to na reklamu nemenovaného podniku a na predaj tričiek rozhodli pomôcť. Pekné gesto následne prejavujú aj ďalší. Po zverejnení údajne jej bankového konta aj slovenskými denníkmi, tak môže ktokoľvek poslať nejaké peniaze priamo nej. Číslo účtu má byť: 0374030538/0900

Dnes biznis z hocičoho
Hoci by sa zdalo, že mánia je čerstvá, zrejme možno práve dobrou organizáciou a šírením hesla sa z neho stáva hit veľký, akoby šlo o niekoľko mesačnú záležitosť. Netrvalo dlho a na trhu sú aj tričká za 10 EUR, čo je dokonca cena po zľave. Stránok je s touto tematikou na Facebooku viac. Už aj vznikli prvé remixy, ktoré ťažko nazvať remixom pri použití krátkeho a len minimálne používaného strihu zvukovej stopy pani Beáty. Tie hlavné facebook stránky, alebo len viac marketingovo nadané, majú už viac ako 32 700 fanúšikov. Že ničomu nerozumiete? To nevadí, vlastne ani my.