Tori Amos sa vracia ku klasickej a akustickej hudbe

0
1581

Americká textárka, speváčka a pianistka, Tori Amos, vydala svoj posledný album Midwinter Graces ešte v roku 2009. Išlo o zbierku vianočných balád. Od toho času koncertovala a pripravovala svoj nový, v poradí už 12. štúdiový album. Ten by mal vyjsť 20. septembra pod názvom Night of Hunters. Inšpiráciou pre album má byť klasická hudba a návrat k akustike, ktorú preslávila širokým masám na počiatku 90. rokov, ale v upravenej forme pre 21.storočie. Samozrejme nebude chýbať ani jej milované piano. Album má vypovedať príbeh ženy, ktorá sa nachádza v ťažkom rozpoložení svojho zanikajúceho milostného vzťahu. Samozrejme nebude chýbať jej ani milované piano. Album bude obsahovať 14 skladieb a vyjde ako klasické cd, deluxe a digitálna verzia.
Tori už teraz ohlásila aj svetové turné Night of Hunters Tour na propagáciu albumu, ktoré začne v Helsinkách 28. septembra. Miesta ďalších koncertov ešte neboli zverejnené, ale treba dúfať, že Tori opäť zavíta aj k nám.
Tori sme naposledy mohli počuť v projekte Davida Byrna a FatBoya Slima – Here lies love, kde naspievala vokály v dvoch songoch : You’ll Be Taken Care Of a spolu so Cyndi Lauper Why Don’t You Love Me?