TOP 10 najnebezpečnejších krajín sveta

1
3901

Pokiaľ ešte stále neviete, kam ísť tento rok na dovolenku a nie ste zrovna dobrodružnej povahy riadiaci sa heslom: Čím akčnejšie, tým lepšie, rozhodne by ste sa mali vyhnúť týmto lokalitám. Boli totiž vyhlásené za najnebezpečnejšie štáty sveta. Ktoré sú to?

10. Rusko
Rusko je veľmi nebezpečnou krajinou najmä kvôli vysokému stupňu kriminality. Ten má na svedomí prevažne tamojšia mafia a gangstri, ktorí sa tu v hojnom počte vyskytujú. Vražda sa stane každých 18 minút a až 84 ľudí je zabitých každý deň.

9. Brazília
Jej najväčším problémom je veľká chudoba, z čoho pramení i ťažká kriminalita v uliciach. Obeťami vyčíňania nie sú však len bežní občania, ale i polícia, či verejné organizácie.

8. Južná Afrika
Najväčšou hrozbou tejto krajiny je nechránený sex, nakoľko až 10 miliónov občanov je nakazených vírusom HIV. Taktiež štatistiky znásilnení sú alarmujúce, i keď v posledných rokoch majú mierne klesajúcu tendenciu. Na pocite bezpečnosti určite nepridáva ani množstvo ozbrojených skupín, ktorých sú plné ulice.

7. Burundi
Tento malý štát v strednej Afrike (kedysi známy ako Urundi) nie je tiež vyhľadávanou dovolenkovou destináciou. Dôvody sú celkom prozaické: časté únosy, znásilnenia, krádeže, separatistické skupiny, obrovská bieda … stačí, nie?

6. Antarktída
Aj keď Antarktída má ďaleko od cestovateľskej túžby bežného turistu a nepasuje sa s problémami ako predchádzajúce štáty, tiež je veľmi nebezpečná. A to najmä kvôli klíme a extrémnym poveternostným podmienkam. Teploty až mínus 60 stupňov, vietor rýchlosti 100km/hod. a žiadne nemocnice, dodávky jedla či reštaurácie. Dosť dôvodov, prečo tam neísť.

5. Afganistan
Bol kedysi veľmi bohatou krajinou so strategickou polohou, no vojna ho spustošila do dnešnej nevábnej podoby. Najväčšie riziko tu predstavujú nášľapné míny, rivalita rôznych interných skupín, díleri ópia a početné bombové útoky samovražedného charakteru.

4. Somálsko
Štát zmietaný chudobou, anarchiou, neustálymi bojmi vnútorných gangov, strach spojený s hladomorom. K tomuto všetkému pridajte ešte nebezpečných pirátov a na svete je hneď niekoľko dôvod, prečo sa tomuto miestu radšej vyhnúť.

3. Sudán
Zúfalstvo, smrť a záhuba – to sú synonymá tohto štátu. Terorizmus je tu na každodennom poriadku. Viac než 2 milióny obyvateľov tu zomreli v rozpätí 50.-tich rokov počas dvoch svetových vojen.

2. Kolumbia
Najväčšou starosťou krajiny sú únosy. V roku 1998 sa ich stalo takmer 2400. Únosci zabili až 138 obetí. Okrem vrážd tu robí samozrejme veľké starosti aj drogová mafia, predovšetkým obchodujúca s kokaínom.

1.Irak
Irak je krajinou s veľkými zásobami ropy. Na druhej strane je však spustošený biedou, zúfalstvom a všade vládne zmätok. Kolobeh násilností nie a nie zastaviť. Nie nadarmo sa tento štát volá i peklom na zemi.

Comments are closed.