Tisíce Američanov žiadajú vyhostenie Kanaďana Justina Biebra z USA

0
1994

Justin Bieber arrestedMomentálne sa Justin Bieber viac ako speváckymi výkonmi a ukážkami rozhadzovania peňazí zviditeľňuje posteľovými zážitkami, drogami, alkoholom a hulváckym správaním na verejnosti. Minulý týždeň ho chytila polícia v Miami ožratého a zdrogovaného pri nebezpečnej jazde bez vodičáku, pričom si pri zatýkaní robil žarty z polície a neprestal s nimi ani po zatknutí na policajnej stanici. Niektorým Američanom už došla trpezlivosť a preto spustili petíciu za jeho vyhostenie.

Potrebná hranica bola prekonaná
Mladý Kanaďan, ktorý je v USA na základe pracovného víza, tak môže čeliť problému. Petícia totiž nazbierala viac ako 100 000 podpisov, čo je hranica po ktorej sa petíciou zaoberá už aj vláda USA. Až také veľké šťastie však Američania mať zrejme nebudú. Zákon totiž neupravuje, kedy sa má vláda petíciou zaoberať a dokedy má vyniesť a či vôbec vynesie verdikt. V každom prípade v petícií ľudia žiadajú, aby bol vyhostený z dôvodu, že je veľmi zlým príkladom pre spoločnosť a mladých ľudí a zároveň poškodzuje popovú kultúru. Aj keď je pokazená aj ďaleko horšími umelcami (pozn. autora). Názory ľudí na prípadný verdikt sú rôzne. Mnohí neveria, že pre jeho moc a peniaze, bude vyhostený. Predsa len, podstatná časť jeho zisku sa zdaňuje v USA.

Petícia je len pre občanov USA
Hoci by sme sa radi zapojili aj my, petícia je určená len pre Američanov. Nachádza sa priamo na stránkach Bieleho domu a len v tejto chvíli má viac ako 113 000 podpisov. Ich počet stále rastie, čo je spôsobené priebežným informovaním verejnosti o tejto petícií. Petícia tiež nesie podtitul v zmysle, že ľudia v spojených štátoch sa cítia vo svete veľmi zle reprezentovaní na hudobnej scéne a žiadajú o odstránenie mladého Kanaďana z americkej spoločnosti. Bolo by to však po prvý krát čo sa verejnosť pustila do konkrétnej osoby a žiadala jej deportáciu tak hromadne.  Petícia bola spustená 23. januára 2014.

Petícia „Deportujte Justina Biebra a zamietnite jeho zelenú kartu“ – petition.whitehouse.gov
foto: Los Angeles Times, policajná snímka