Severná Kórea pristála… na Slnku!? Ich prvý astronaut je údajne Hung Il Gong

0
3899

Severná Kórea pristála na SlnkuZdá sa to neuveriteľné, no Severná Kórea, ktorá ironicky nesie názov Kórejská ľudovo-demokratická republika, údajne pristála na Slnku. Američania aj Číňania pristáli na Mesiaci, no Severná Kórea zašla ešte ďalej a prekonala tak všetky krajiny sveta. Synovec vodcu Kim Jong-una 17 ročný Hung Il Gong mal údajne cestovať 4 hodiny smerom k Slnku v rakete sám a následne sa vydal na cestu späť. Počas pristátia na Slnku v špeciálne upravenej rakete a obleku mal zozbierať niekoľko vzoriek, ktoré osobne prinesie, alebo už priniesol vodcovi Kim Jong-unovi a vôbec celému svetu. Ak sa pýtate, ako dokázal prežiť také šialené teploty a žiarenie, ktoré v mihu stotiny roztopia na kilometrové vzdialenosti pokojne celú populáciu Zeme, máme odpoveď. Prvý severokórejský astronaut letel predsa v noci! Využil slabšiu intenzitu žiarenia… Informácia je prezentovaná s plnou vážnosťou, no i tak si myslíme, že to musí byť vtip. Pripadá nám to ako komediálny príbeh z Kocúrkova pre 5 ročné deti. Článok dávame rovnako do sekcie ZÁHADY, pretože je v ňom naozaj niekoľko záhad.

Drsný vtip, jedine, čo iné?
Celá táto informácia môže byť len drsný vtip. Na internete nachádzame informácie o tom, že údajne v živom vysielaní Severokórejskej štátnej televízie malo zaznieť, že Severná Kórea je najlepšia krajina na svete, pretože prekonala aj najväčšie mocnosti, keďže ako prvá pristála na najbližšej hviezde – na Slnku a to v rámci celkovo 18 hodinovej misie. Reálne je niečo také nemožné, pretože len samotná cesta k Slnku by zabrala súčasným technológiám pár rokov a už blízkosť obežnej dráhy Merkúru má nepríjemné následky na čokoľvek pozemské. Pre neuveriteľnú silu Slnka a vysoké teploty majú všetky známe prvky čo robiť, aby sa neroztopili desaťtisíce kilometrov od Slnka, ale Severná Kórea pristála rovno na tejto žeravej guli. Zrejme pôjde o vtip, pretože takýto hlod by sme nedokázali vymyslieť ani my, tobôž vláda krajiny a v takomto prípade jej prehnane pomýlená ideológia nepremožiteľnosti.

Vzhľadom na režim to môže byť aj pravda
Vzhľadom na úroveň vzdelania, prísnosť cenzúry a obmedzenosť na informácie kontrolované vládou je pokojne možné, že sa v krajine objavujú aj takto šialené hlody najbrutálnejšieho rangu. Pre vládu tejto krajiny je dôležité udržiavať hladujúcich a často zničených obyvateľov v pocite, že toto je vrchol a najlepší život, aký si môžu priať, a že Severná Kórea je tou najlepšou krajinou na svete. Aj takto zostavená správa jednoduchému obyvateľstvu môže dodať výrazné sebavedomie, hoci toto sebavedomie ani jedného človeka nenakŕmi. Vlastne novinárov na tlačovke pri stretnutí so Slnkonautom a pri ukážke údajných slnečných vzoriek možno áno.

Viete viac? Dajte nám vedieť…
Zaujíma nás, ako si prvý slnkonaut počínal na svojej výnimočnej misii. Ak sa vám podarí nájsť niečo viac, vítame ďalšie informácie o tejto prvej a možno naveky jedinej misii k Slnku (vrátane návratu). V prípade, že sa vám, milí čitatelia, podarí nájsť niečo viac, prípadne, ak patríte medzi amatérskych astronómov a videli ste túto špeciálnu raketu, vítame záznamy a fotografie. Snímku tejto rakety bohato oceníme. Prvý apríl je vo svetových kalendároch ešte ďaleko, takže sme pochopiteľne v neistote.

Zdroje: viac ako 80 magazínov, denníkov a pod., foto: eco3p.com