Selfie sú out: Je tu NUTSCAPING, alias fotenie so semenníkmi

0
2706

1

Selfies sú už out a muži chcú niečo nové. Špúlenie pier do kamier pred rôznymi turistickými pamiatkami, či len tak v autobuse, už nikoho nebavia a bolo len otázkou času, kedy príde niečo nové. Nikto však nečakal toto! Takzvaný NUTSCAPING nadchýna najmä mužov, ktorí sa nehanbia a sú svojím spôsobom exhibicionisti. Pre slečny a dámy možno mierne nechutný spôsob robenia fotiek z dovolenky, no muži ho milujú. Čo to vlastne nutscaping je a prečo púta toľkú pozornosť? Ak máte silný žalúdok, čítajte ďalej.

 

Muži si namiesto tváre fotia semenníky. Ženy tomu nerozumejú

Myšlienkou nutscapingu je sloboda a presvedčenie, že každá fotografia, respektíve obrázok krajiny, môže byť vylepšený visiacim mužským prirodzením. V praxi to vyzerá tak, že ak si chce dotyčný muž odfotiť nádhernú okolitú prírodu, musí si dať dole nohavice a poriadne sa vykrútiť. Fotografie sú podľa niektorých odborníkov na umenie veľmi zaujímavým spôsobom, ako upútať pozornosť, a istou formou rebélie. Fenomén selfie, ktorý ovládol našu spoločnosť za posledný rok, už nejedného omrzel a práve muži prišli na túto novú formu zábavy, respektíve fotenia fotiek z dovolenky.

 

Odkiaľ prišiel nutscaping a prečo je tak populárny?

Nutscaping nie je až tak nová zábava a podľa mnohých zdrojov si niektorí nadšenci fotili fotografie z dovolenky spolu so svojimi semenníkmi už od roku 2007. Avšak v dnešnej dobe sociálnych médií a internetu v každom mobile sa nutscapingu dostáva omnoho viac pozornosti ako pred ôsmimi rokmi. Nutscaping má vlastný profil na Twitteri, kam môžete aj vy poslať vašu fotografiu. Na prvý pohľad to môže pre neznalého vyzerať ako nepodarená fotografia s prstom v objektíve, no ak sa pozriete pozorne, uvedomíte si, že nejde o prst. Ide o mužské semenníky.

2

Nutscaping sa stáva stále viac a viac populárny široko vo svete a zdá sa, že žiadna svetová pamiatka nie je v bezpečí pred týmito pánmi, ktorí si radi sťahujú nohavice. Či už ste pred Koloseom v Ríme, alebo Sochou slobody v New Yorku, aj vy si môžete stiahnuť nohavice a odfotiť svoje semenníky s týmito monumentálnymi pamiatkami. Čo by však na to povedala vaša priateľka alebo okoloidúci ľudia, ktorí by vás videli v zvláštnej, vykrútenej polohe so stiahnutými nohavicami?

Na oficiálnej stránke nutscapingu sa dokonca nachádza návod, ako správe odfotiť vaše semenníky s krajinou. Podľa stránky ide o selfies pre skutočných mužov. Pre správne vyfotenie fotografie musíte dodržať nasledujúce body:

  1. Choďte na pekné miesto v krajine
  2. Otočte sa tomuto miestu chrbtom
  3. Dajte si dole nohavice, zohnite sa a vyfoťte krajinu spolu s vašimi semenníkmi
  4. Zdieľajte fotografiu na internete

Aký máte názor na nutscaping vy a boli by ste ochotní si takúto fotografiu urobiť a uverejniť na internete?