Sak Noel – Loca People: Najdebilnejšia skladba mesiaca

0
1334

Azda najväčší prejav hudobnej zhovadilosti, trápnosti a ďalšieho už ďalej nešpecifikovateľného prídavného mena, je skladba Sak Noel – Loca People. Pokiaľ skladba vašim ušiam lahodí a patríte medzi fanúšikov primitívnej hudby tohto žánru, z nasledovných riadkov nebudete nadšení a radšej sa článku vyhnite. Budeme totiž teraz vychádzať z názorov celkovo 14 ľudí z ktorých sa ani jednému nepáčila, štyria sa vyjadrili nadmerne vulgárne a jednej opýtanej bolo na zvracanie. Malý prieskum bol vytvorený zámerne pre overenie, či je znechutený z takejto hudby naozaj len jeden človek a je to teda názor jednotlivca, alebo viacero ľudí. Vždy sa tu nájdu takí, čo mi budú nadávať do kreténov, že práve toto je kvalitnejšia hudba než Meky Žbirka, Sting, či nejaký Bruce Springsteen, no práve vy v tom prípade vedzte, že toto ani nemožno považovať za hudbu.

Lacné, úbohé a sprosté
„Skladba je lacná, úbohá a sprostá.“ vyjadril sa Peter, ktorý žije modernou hudbou na čele s Davidom Guettom. Iné názory nie sú zväčša publikovateľné, no tentoraz nejde o všetky tie vulgarizmy ako o článok, ktorý sa pozastavuje nad logikou hudby a faktom, že aj toto dokáže byť úspešné. Skladba je totiž veľmi jednoduchá, skladá sa zrejme zámerne z trápnych hlášok, ktoré spolu ani nedávajú zmysel. Lacný a jednoduchý zvuk v skladbách je tak stručný, že vo Fruity Loops to dá skúsenému maníkovi zabrať maximálne 15 minút. Pri rozohriatej práci aj 10. text skladby je niečo neuveriteľné. Mám dojem, akoby sa skladba snažila zámerne stať hitom zakladaním na jednoduchosti a maximálnej trápnosti. Kým jedna časť je po anglicky, iná zase po španielsky. Pre väčšinu z nás je tak text nezrozumiteľný už aj práve mixom jazykov. Keď speváčkyn hlas lemravo zahlási mužské meno „Johny“, väčšina poslucháčov spozornie, čo sa bude diať. Dievča neraz v skladbe zahlási znelku, ktorá sa už stala na diskotékach populárna, ktorej pre pokoj na duši Googlu radšej dám fonetickú podobu „Uot a fak!“. Mamičky, ktoré Rytmusa prepli deťom na toto, by sa mohli naučiť aspoň jedno hlavné slovíčko „Fak“, s ktorým si to zahraničná hudba zjednodušuje slabou slovnou zásobou.
Ako teda robiť hudbu? Je jedna možnosť. Dobre, poctivo a kvalitne. Druhá možnosť existuje tiež. Dá sa robiť hudba absolútne debilná, trápna a lacná. Pokiaľ sa použije ženský hlas, strašne sprostá skladba hudby a nejaká výrazná nadávka, máte istotu že pôjde o hit. Žiaľ, toto je realita.