Rebecca Black: úspešná a nenávidená hviezda z Youtube

0
1295

Rebecca BlackRebecca Black je ďalšiou hviezdou, pri ktorej v jej biografii bude svietiť, že svoj úspech začala na Youtube. Myslela si, že vie spievať. Rodičia ju v jej záľube podporili a venovali jej dve tisícky dolárov, aby si mohla splniť sen, nahrať pesničku a k nej klip. Tak sa aj stalo a vznikla skladba Friday s podivným jednoduchým klipom. Klip bol na internete označený za najhorší klip sveta a histórie, ľudia nadávali, Rebeccu častovali nadávkami v komentároch videa a niektorí ľudia sa chodili len zabávať ku komentárom a nie si vypočuť skladbu. Napriek veľkej kritike ale predsa prežila a stala sa úspešnou. Zahrala si vklipe Last Friday Night s Katy Perry dievčinu, ktorá ju dotiahne do domu, kde sa odohráva bujará párty. Po úspechu, ktorý k nej prišiel pomerne ľahko ešte stihla vydať pár ďalších singlov a už pripravuje ďalšie.
Úspechom, aký pre Friday dosiahla, ju však môžeme radiť medzi speváčky modernej doby a s jej ďalšími hitmi jej hviezda akosi stále stúpa viac a viac.

Rebecca Black: Friday
V skladbe niečím pripomína Justina Biebra. Má výrazne piskľavý hlas, klip na začiatku vyzerá ako amatérska práca niekoho vo videoeditore, kde aj Rebecca vyzerala cez podivnú úpravu ako vráskavená starena. A tie strašné blikajúce farby… A toto má 17 miliónov pozretí. Pozor! Aby bolo video úspešné, moderné poňatie hudby vyžaduje, aby bol v klipe rapujúci černoch. Video to spĺňa, naozaj našli černocha, čo jej tam niečo bez hudby povie. S výrazne počítačom upraveným hlasom sa podarilo nahrať klip, ktorému sa však dobre pozrite na hodnotenie. Video sa páči len 94 450 krát a nepáči 374 212 krát. To je výrazne väčšia časť ľudí znechutených, nenávidiacich tento hudobný počin a predsa ide o úspech.

Rebecca Black: My Moment
Skladba My Moment je na tom už lepšie. Dokonca aj hodnotením. Nezachádza totiž do tak výrazných červených čísel.

Dva obrázky zo spomínaného videoklipu zachytávajúce niečo z toho, čo sa v článku spomína…
Rebecca Black: úspešná ale nenávidená
Rebecca Black: úspešná ale nenávidená