Psia reštaurácia DogHeaven vám pripraví aj vášho neposlušného psa. Či?

0
5609

V Prahe otvorili prvú psiu reštauráciu, ktorá vám pripraví aj vášho domáceho miláčika na spôsob, aký si z ponuky vyberiete. V jednom zo svojich textov na webovej stránke DogHeaven.cz píše, že má pre vás riešenie, ak máte psa, ktorý neposlúcha, alebo ste ho získali a ide o nevhodný darček. Nejde o novinku, stránky existujú už nejaký čas, len za hranice na Slovensko priamo k nám im to trvalo trochu dlhšie.

V ponuke má niekoľko jedál z klasických kabelkových plemien, ako je čivava či yorkshirský teriér. Okrem toho ponúka posedenie pre obchodné stretnutia, alebo franchising a dodatočné školenia v prípade, ak by ste si chceli otvoriť svoju vlastnú prevádzku zo psích špecialít. Psie mäso, ako sme si už aj u nás napísali, je v ázijských krajinách bežne jedlé. Poriadny šok však musí byť pre ľudí, ktorí narazia na DogHeaven a čítajú podrobne celé stránky, ktoré prezentujú túto reštauráciu a popisujú v stručnej podobe všetko podstatné. Stránky sa príliš nepúšťajú do obhajoby svojej ponuky a faktu, že v Čechách a aj u nás je pes klasifikovaný ako spoločenské zviera. Možno to bude tým, že ide o poriadne vydarený vtip. Niekto si dal očividne slušnú prácu na vyvolaní… niečoho, čomu teraz pomáha vlastne aj naša redakcia.

Psí restaurace DogHeaven

Čítajte pozorne
Webové stránky (link) síce neobsahujú žiadnu adresu a vyhovárajú sa na to, že podnik ešte len spustia, no je uvedený jedálny lístok a ceny, niekoľko informácií o psom mäse, pár viet a spojení, ktoré majú navodiť domnienku, že všetko je real. Dokonca majú stránky uvedené informácie o výkupe psov a ceny napríklad za malé plemená do 4 kg váhy po 200 kč, alebo stredné do 15kg za 400 kč a ďalej aj preferované plemená ako jazvečík, vlčiak, čivava, chrt a podobne. To všetko môže pomýliť. Veď sa aj stalo, keďže stránky sú na Facebooku momentálne zdieľané vo varovnej správe „šialeného zverstva na psíkoch, ktoré treba zastaviť“. Stačí byť však pozornejší a všimnúť si napríklad „MANIFEST“, kde sa nachádza článok o zámere týchto stránok. Ich autor sa snaží najskôr šokom upozorniť na zabíjanie zvierat a ich delenie na hospodársky využívané a nevyužívané. V každom prípade, reštaurácia so psím mäsom nakoniec nie je reálna, aj keď spracovanie stránok je celkom vierohodné.