Príďte sa pobaviť do Múzea GÝČA v Kremnici od 4. júla

0
2396

Tiež sa u vás doma už roky povaľujú predmety a vôbec darčeky, ktoré nemajú žiadne využitie, zaberajú miesto a niekto by povedal, že ide o gýč? Ten pocit pri pohľade na nepoužiteľné veci, tie peniaze čo to stálo… Občas pokrútime hlavou, inokedy capne dlaň po čele. Gýč sa dá definovať rôzne, no môže aj prilákať v podobe unikátneho múzea.

Múzeum gýča

Múzeum GÝČA v Kremnici
Zrejme najoriginálnejšie múzeum na Slovensku otvára opäť svoje pomyselné brány 4. júla 2015 v Kremnici. Múzeum GÝČA na Štefánikovom námestí 14 v Kremnici sa otvára ako stála expozícia unikátnej zbierky gýčov na Slovensku. Múzeum už pred tým 7 rokov pôsobilo a prezentovalo tisícku exponátov najmä počas rôznych podujatí v meste. Dokonca je držiteľom slovenského rekordu za najvyššiu koncentráciu gýčov na jedinom mieste. Múzeum je aj dnes v správe občianskeho združenia Múzeum Gýča, ktoré vyhlásilo deň 4. júla za Deň nezávislosti od umenia. Presne v rovnaký deň, kedy sa oslavuje 4. júla ako Deň nezávislosti (bodka).

Zatiaľ na zavolanie
Plánujete cestu do Kremnice a návštevu múzea, ktoré nemá široko-ďaleko konkurenciu? Múzeum zatiaľ funguje „na zavolanie“. Osloviť tak môžete priamo správcov na gyc(zavináč)gyc.sk, alebo na kontaktoch:
Alfréd Haško: 0908 160684, haskoa@gmail.com
Roman Vykysalý 0905 308480;
Peter Schmidt: peter.schmidt.kca@gmail.com
Webstránky: http://www.gyc.sk
FACEBOOK stránky: FB.com/…