Presťahovaný Atlantis Science Center a nový Tutanchamon Museion na Kolibe

0
3866

Len nedávno sme si predstavili zaujímavé vedecké centrum pre deti, v ktorom si môžu vlastne všetky vynálezy a zábavné mechanizmy vyskúšať. Atlantis Science Center sa z z Magnetovej ulice v Bratislave presťahovalo na zaujímavejšie miesto, konkrétne do tesnej blízkosti TV JOJ na bratislavskú Kolibu. Vedecké centrum tak nájde každý, stačí len vyraziť na Kolibu, cez vstupnú bránu TV JOJ a ďalej pokračovať vpravo do samostatnej budovy, ktorá celá patrí vedeckému centru.

Atlantis Center a Tutanchamon presťahovany na kolibu

Dole je zameranie na občerstvenie a Egypt, hore na zábavu. Hoci sa zdá, že sú tu jednotlivé vynálezy naukladané oveľa viac natesno, faktom je, že od našej minulej návštevy sa tu objavilo niekoľko noviniek a toto sa nám zdá byť oveľa lepšie pre prelietavé chute najmenších výskumníkov. Zhodou okolností práve tie novinky nás upútali najviac svojou zábavnosťou a jednoduchosťou. Už na začiatku vás víta zaujímavý labyrint pre guľôčku, ktorú ovládate vlastnou váhou postavením sa na pohyblivú plošinu. Deti asi najviac nadchne jednoduchá konštrukcia domu a žeriav, ktorý je možné ovládať a tak prevážať drevené kocky z jednej strany na druhú.

Atlantis

Atlantis si však stále zachováva tvár zábavného centra pre malé hlavičky, ktoré už objavujú okolitý svet, mechanizmy, svet fyziky, logického myslenia a zábavy. Pomerne jasné riešenie postupnosti rôznych predmetov v podstate ani príliš nedovolí preskočiť niečo zábavné. Pokiaľ sa vám však tak ako nám podarí preskočiť vesmírne centrum, určite sa naň spýtajte a vyskúšajte si skafander a raketu. Hlavným ťahákom centra je však v súčasnosti program zameraný na Staroveký Egypt.

Atlantis

Tutanchamon Museion
Súčasťou Atlantisu je na prízemí niekoľko zaujímavých priestorov, ktoré sa výborne hodia na tento účel. Archívne trezory s ťažkými dverami objektu priam doslovne plnia úlohu staroegyptských hrobiek a tak u najmenších je možné spoločne s výzdobou a programom vzbudiť pravú atmosféru, potrebnú pre autentickosť programu. Pochovávanie faraóna, váženie (samozrejme symbolicky) jeho srdca, rôzne starodávne náboženské rituály a do toho všetkého zapojené samotné deti. Tie, ktoré poznajú Egypt, jeho kultúru a začali spoznávať aj rôzne rituály, či len kultúrne zvyky, si dokážu v tomto prípade naozaj prísť na svoje.

Atlantis

Centrum má v januári otvorené len v piatok a cez víkendy. Od februára sa však pripravuje niekoľko noviniek. Spúšťajú aj dramatický krúžok, tanečný a výtvarný krúžok. Okrem toho sa neustále pripravujú ďalšie atrakcie a vynálezy. Pokiaľ hľadáte presné informácie, všetko nájdete aj na oficiálnych stránkach:
Tutanchamon Museion – http://www.tutanchamon.sk/
Atlantis Science Centers – http://www.atlantiscenters.sk/

Viac fotografií nájdete aj na našom Facebooku