Premiéra nového Batmana v Denveri: šialenec zabil niekoľko fanúšikov

0
1561

Len pred niekoľkými hodinami sa objavila šokujúca správa zo zámoria. Na dlho očakávanej premiére filmu Dark Knight Rises v americkom meste Denver sa odohrala krvavá dráma. Do kinosály, kde sa mala premiéra premietať vstúpil šialenec v maske Banea, zápornej postavy z tohto filmu a hodil medzi ľudí plynový granát. Tí najskôr v prvom momente tento akt chápali ako súčasť premiéry, pretože muž vyzeral ako záporná postava a podobné akcie a scénky sa dajú vidieť na premiérach často.

Keď však plyn nebol hraný a na ľudí účinkoval, ako aj okolo hláv začali lietať guľky, až v tomto momente väčšina váhajúcich ľudí pochopila, že toto nebude fikcia, ale realita. Žiadne delobuchy, ale boj o holý život. Ľudia v kinosále spôsobili zmätok. Pri pokuse uniknúť sa zranilo niekoľko osôb. Šialenec strieľal náhodne, obete si vyberal za behu a neriešil ani vek, či pohlavie. Niektoré zdroje uvádzajú 14 mŕtvych, iné 12. Až dve desiatky ľudí by mali byť zranení, alebo postrelení.
Útočníka polícia chytila.

Panika pred kinom
Na svete je aj prvé video, ktoré na mobil nakrútil jeden z divákov z kina. Zaznamenal tak len chaos pred kinom, útek viacerých ľudí z kina, aj zranených.

Film má mohutnú reklamnú kampaň a teraz už aj udalosť
Každému filmu pri uvedení pomôže dobrá reklama. Žiaľ udalosť tohto rozmeru a pre krvavosť dostane film na titulné strany médií celkom v inom svetle. Film sme nevideli, nedokážeme povedať, či svojim spracovaním nemohol nadchnúť fanúšika – šialenca, či vôbec postava Banea koná vo filme samotnom tak, ako to predviedol tento šialenec. Batman sa momentálne dostáva na titulné strany aj takých médií, ktoré sa vôbec nevenujú filmovej tematike. My áno, no mrzí nás, že film prezentuje aj táto krvavá dráma. K nej sa nepochybne vyjadria aj predstavitelia výroby filmu.

Aktualizácia 22.7. 2012: Nebol to Bane, ale Joker. Prvé správy vo svete hovorili o Baneovi. Prvé správy tiež hovorili o 14 mŕtvych a o zabití útočníka. Rýchlo sa však objavili správy, že útočníka dolapili na parkovisku pri kine a že obetí je 12. Keďže sú však niekoľkí v kritickom stave, nakoniec ich predsa len môže byť viac.