Posledný lovec čarodejníc (The Last Witch Hunter)

0
3225

Vin Diesel ako posledný lovec čarodejníc v novom akčnom fantasy ukáže, že čarodejnice nie sú iba obyčajná povera. Vždy tu medzi nami boli a sú. A on je dnes posledný svojho druhu: je schopný poslať ich na onen svet.

Vo vojne, ktorú s nimi vedie už 800 rokov, sa predstaví výdatne zarastený v stredovekých kulisách rovnako ako v súčasnom New Yorku. Roly jeho mentora z tajnej organizácie „Sekery a kríža“ sa zhostil Michael Caine, po boku Vina Diesela bude stáť Elijah Wood (no comment) a super zázračná ryšavá škótka Rose Leslie známa ako Ygritte zo seriálu Hry o tróny.
diesel-witch-1

Armády lovcov čarodejníc, bojovníci „Sekery a kríža“, vedú celé stáročia svoju vojnu proti hrozivému nepriateľovi a bojujú s čarodejnicami na všetkých miestach Zeme. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnú Kráľovnú čarodejníc, ona ho s posledným výdychom prekľaje a odsúdi na večný život. Navždy odtrhnutý od svojej rodiny Kaulder stovky rokov trávi tým, čo vie najlepšie – loví a zabíja čarodejnice.

LWH_D064_19849_R

Dnes je posledným svojho druhu a rady nadprirodzených nepriateľov zredli. Jeho boj a príbeh však nekončí, zlé čarodejnícke sily sú tu stále, ukryté pred našimi zrakmi. Navyše sa im konečne podarilo priviesť spät k životu ich Kráľovnú a tá žije pre jedinú myšlenku: rozpútať na Zemi peklo, ukončiť Kaulderovu nesmrteľnosť a postaviť ľudstvo tvárou v tvár skaze. Posledného lovca čarodejníc čaká v knihe jeho života epická a bojom naplnená kapitola. Bude posledná?

LWH_D018_07195

Vin Diesel možno nespĺňa najnáročnejšie herecká kritériá prísných sivovlasých akademikov. Zato má charizmy na rozdávanie. Ako tvrďas s chrapľavým hlasom baví tých divákov, ktorí hľadajú v kine korenie súčasných úspešných spektáklov – akciu, hlášky, štýl, zábavu a zdravú mieru nadsázky. Vin Diesel je jednoducho „cool“ a série Riddick či Rýchlo a zbesilo ho už dávno vyniesli do zábavnej ligy majstrov. V Poslednom lovcovi čarodejníc si vyskúša žáner fantasy a rýchle kolesá vymení za meč a sekeru. Kopu drsných hlášok si však ponechá a za svoj večný život ich jeho postava nazbierala dostatok.

LWH_D013_05559_R

Bude Posledný lovec čarodejníc ďalším návštevníckym triumfom Vina Diesela? Nie je dôvod tomu neveriť…alebo veriť?