Pakistanec predávajúci ryby v Británií bavil spevom, dnes boduje songom

0
1561

One Pound Fish, Warner musicPakistanec Mohamed Nazir do Británie dorazil pred viac ako rokom na študentské víza, no už niekoľko mesiacov neštuduje a zarába si predajom rýb. Keďže si však uvedomil, že konkurencia je veľká a na ľudí zapôsobí, len ak bude originálny, začal spievať. Pri svojom predajnom mieste tak spevom oslovoval ľudí, lákal ich na dobré ceny, kvalitu rýb a bavil verejnosť. Vzhľadom na to, že si svojim originálnym spôsobom zarobil slušnú popularitu a v obchode mu to pomohlo, všimlo si ho aj nahrávacie štúdio Warner Music. To trochu zariskovalo, zašlo za ním, ponúklo mu zmluvu a on ju prijal. Hit, ktorý pozostáva z inak jeho legendárnych tónov a stručných anglických slovíčok, je čoraz viac reálnym hitom. V Británií je totiž veľká komunita arabských prisťahovalcov a nie sú to len oni, ale aj bežní Angličania, čo sa bavia na rybacom songu.

Warner Music ale nebolo prvé
Vo svete profesionálnej hudby by sme mohli priznať prvenstvo Warner Music, avšak už dávno pred tým boli na youtube verzie jeho spevu a remixy, ktoré dávali tušiť, že o chlapíkovi ešte bude svet počuť.

K sláve mu pomohla aj súťaž X Factor, kde však nepostúpil. V hľadisku si však môžete všimnúť reakcie publika. Podľa niektorých zdrojov porota jeho nepostúpenie trochu aj oľutovala.

BBC

Problémy so zákonom
Teraz, keď sa už zrejme nebude musieť život len výhradne predajom rýb, má okrem slávy na krku aj problém. Zviditeľnil sa totiž aj u úradníkov, ktorí ako typickí britskí úradníci chcú všetko riešiť, najmä tí imigrační. Dôvod je jednoduchý a už sme ho spomenuli v prvej a druhej vete tohto článku.

Ako to vyzeralo pred jeho profesionálnym debutom?

Na iTunes sa skladba One Pound Fish predáva za 0,99 libier dokonca v rôznych verziách a stále za tú istú cenu. Tak ako jeho ryba stojí libru, tak aj song.