Nová edícia Avatar 3 DVD s vystrihnutými scénami

0
1610

Aj vy ste si možno všimli novú reklamu na novú edíciu filmu Avatar. Je tomu rok, čo Avatar dorazil do našich kín a s megaúspechom zmenil históriu filmu, ale aj techniky. Uvedením filmu v 3D zaviedol a viac rozprúdil myšlienku 3D televízie, ktoré sa dovtedy len pomaly dostávali na trh. Avatar bol úžasný film, pri ktorom sa nad efektami rozplýval nejeden divák. Príroda na Pandorre a národ Na´vi boli niečím novým, hoci podľa mnohých čerpali námet z rozprávky Pocahontas a pôvodného Avatara (hory Allelujah a podobne). Každý fanúšik vie, že pri výrobe filmu sa vytvorí mnoho materiálu, ktorý sa nakoniec nedostane do výslednej podoby. Strižňa sa postará o jednu oficiálnu verziu, aj keď existovať môže niekoľko hodín ďalšieho záznamu. Pri mnohých filmoch kultových aj neznámych býva na DVD ako bonus občas niektorá z takýchto scén. No, aby niekto vydal znova rovnaký film, a pripravil mu alternatívny začiatok a niekoľko hodín materiálov navyše, tak to musí byť naozaj veľký gól. Sám James Cameron v priebehu roka 2010 spomínal, že pre fanúšikov Avatara niečo chystá. Dalo sa tušiť, že to bude špeciálna 3 DVD edícia, na ktorej bude množstvo vystrihnutého bonusového materiálu a ďalšej zábavy. Pre milovníkov filmu snáď ani nemožno pochybovať, že je to ideálny darček.

Celkom nové zábery, uhly a pohľady spolu s celkom doteraz nevidenými scénami, ktoré pritom mohli byť už v pôvodnom filme spolu s alternatívnym začiatkom tvoria obsah, ktorý veľa napovie. Najmä tým, čo poznajú film naspamäť.

Obsah všetkých troch diskov podľa oficiálnych informácii distribúcie:
DISK 1:
Avatar časť 1
• Pôvodná verzia uvádzaná v kinách
• Predĺžená verzia uvádzaná v kinách
• Zatiaľ nešpecifikované predĺžená verzia
• Komentár Jamesa Camerona

DISK 2:
Avatar časť 2
• Pôvodná verzia uvádzaná v kinách
• Predĺžená verzia uvádzaná v kinách
• Zatiaľ nešpecifikovaná predĺžená verzia
• Komentár Jamesa Camerona

DISK 3:
Tvorivá cesta
• vzdorovanie novým svetom: Tvorba filmu Avatar – Podrobný dokument s novými rozhovory s Jamesom Cameronom, producentom Johnom Landauem, hercami a štábom
• Správa z Pandory

Technické informácie:
Audio: česky 5.1, slovenský 5.1, anglicky 5.1
Titulky: české, slovenské, anglické, chorvátske, islandské, hebrejské, portugalské, slovinské
Obraz: 16:9
DVD Región: Region 2 (Európa)

Edícia vychádza na Blu-Ray aj DVD. Napríklad na Filmoteka.sk sa Blu-Ray nachádza v cene 39,90 € (1 202,00 Sk) alebo DVD edícia na Gorila.sk je v cene 28,97 EUR (872,75 SKK). Počítačovú hru možno kúpiť v cene 15,99 rovnako ako aj pre konzoly PS2, XBOX360 a ďalšie na eshope Gameexpres.