Nikon predstavuje model Nikon 1 J4, extra rýchly s výbornými vlastnosťami

0
1312

Nikon 1 J4 fotoaparátSéria fotoaparátov Nikon 1 je u nás dôverne známa. Priebežne sme mali možnosť otestovať a recenzovať niekoľko modelov. Nikon však s vývojom radu 1 nekončí a momentálne predstavuje svoju novinku Nikon 1 J4. prístroj má byť ideálnym spoločníkom pre aktívneho používateľa, ktorý chce viac. Prístroj sa má pýšiť vysokou rýchlosťou automatického zaostrovania, má disponovať bezproblémovým ovládaním a intuitívnym dotykovým displejom, čo bude nepochybne do budúcna štandardom pre vyšší rad fotoaparátov. Súčasťou majú byť aj dôverne známe kreatívne funkcie. Výrobca sľubuje v modeli 1 J4 to najlepšie, čo môžete vo svete fotografovania na tejto úrovni nájsť. Výhodou J4 bude pripojiteľnosť objektívov typu 1 NIKKOR, ktoré sú samozrejme tie isté, ako napríklad pri Nikon 1 J3. Fotograf si tak zmení perspektívu a vlastnosti objektívov pomocou ďalších, mimo setového 1 NIKKOR VR 10–30 mm. Balenie môže byť dodávané aj s iným objektívom.

Výborné vyhotovenie a vlastnosti
Podobne ako v inej novinke Nikon 1 V3 sa budete môcť tešiť aj tu na príjemné hliníkové telo, ľahkú manipuláciu a 18,4 Mpx CMOS snímač s rozsahom ISO od 160 do 12 800 a procesorom EXPEED 4A. Dokáže snímať až 20 snímkov za sekundu a svojou rýchlosťou má prekonávať aj zrkadlovky. Niečo také využijete pri rýchlom pohybe, fotografovaní hrajúcich sa detí, športovcov a rýchlej akcie. Jeho vlastnosti tak ponúkajú možnosti pre kreatívnych ľudí, ktorí chcú využiť práve jeho vlastnosti.

V poslednom čase hojne využívaná funkcia WIFI sa nachádza aj tu. Svoje fotografie tak môžete vďaka internetovému pripojeniu zdieľať a odosielať na vybrané zdroje či služby. Zadnú stranu tvorí jasný 3″ palcový LCD displej s 1 037 000 bodmi. Poteší aj súčasný štandard v podobe nahrávania kvalitného Full HD videa so zvukom